Carlsberg Byen i grænseområdet mellem Valby, Frederiksberg og Vesterbro i København. Billedet er taget i foråret 2021. Foto: Züblin

Mange danskere på boligjagt i et marked med rekordhøje priser

Der blev i april indhentet 23.439 lånetilbud. Heraf indhentede danskerne knap 10.000 lånetilbud til boligkøb og nybyggeri. Det er det højeste antal for en april måned de seneste tre år, og siden Finans Danmark begyndte denne opgørelse i oktober 2017.

– Selvom udbuddet af boliger er faldet markant det seneste år, og priserne samtidig er steget, er mange danskere fortsat på jagt efter en ny bolig. Renteniveauet er også steget en smule, men heller ikke det har lagt en dæmper på danskernes interesse for at købe eller bygge bolig, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

– For at sætte det i perspektiv blev der i april måned givet ét lånetilbud til boligkøb for hver fjerde udbudte bolig. Det er markant flere end gennemsnittet for april måned de seneste tre år, hvor der kun er blevet givet ét lånetilbud for hver niende udbudte bolig. Det er et udtryk for, at efterspørgslen på boliger fortsat er høj, selvom udbuddet er lavt.

Gælder hele landet
Danskernes interesse for boligkøb og nybyggeri er stor i hele landet. Ser man på tværs af alle regionerne, er antallet af lånetilbud til boligkøb og nybyggeri også det højeste for en april måned de seneste tre år. Sammenlignes der med gennemsnittet for april måned de seneste tre år, var antallet af lånetilbud i sidste måned mere end 25 procent højere i alle regioner.

– Vi ser, at danskere i alle dele af landet undersøger muligheden for at købe eller bygge drømmeboligen, siger Ane Arnth Jensen.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder