Group CEO Allan Polack, PFA. Foto: PFA

PFA-topchef: Beskat boliggevinster nu

Boligpriserne er steget voldsomt de seneste år, og det får nu Allan Polack, Group CEO i PFA, en af Danmarks allerstørste ejendomsinvestorer og landets største kommercielle pensionsselskab, til at lufte et kontroversielt forslag.

I et interview med Berlingske advarer han om, at det buldrende boligmarked skaber større ulighed mellem ung og gammel og frister danskerne til at optage for meget gæld. Allan Polack kommer derfor med et forslag til at køle boligmarked ned: Indfør beskatning af gevinster på bolig.

– Man må kigge på, hvordan man dæmper boligmarkedet, og det mest oplagte er, at man stiller spørgsmålet: Kan det virkelig være rigtigt, at gevinster på fast ejendom skal være skattefrie? siger Allan Polack til Berlingske.

– I et land, hvor vi beskatter alle kapitalgevinster, er det godt nok mærkeligt, at det slet ikke findes. Boliggevinster er jo samfundsskabte – det er ikke noget, du selv har skabt. Og selvom vi har løbende boligskatter, som kan være svære at betale for rigtig mange, så er et ulogisk, at det, du selv skaber – for eksempel din lønindkomst – til gengæld bliver beskattet meget højt, fremhæver Allan Polack.

Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, siger til avisen, at regeringspartiet er imod forslaget, fordi det skaber en risiko for, at der vil komme færre boliger til salg, hvilket kan presse priserne yderligere op.

Læs om PFA Ejendommes resultater i 2020 og forventninger til 2021 i:

PFA’s afkast mere end halveret i 2020

Se Top 100 Her er Danmarks største ejendomsejere i 2020

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder