Aalborg. Foto: Shutterstock

Boligpriser slår igen rekord – se ny stigning

Boligpriserne i Danmark fortsætter med at stige.

Således blev huse på det private boligmarked i marts handlet 12 procent højere end på samme tidspunkt sidste år, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. Også priserne på ejerlejligheder og sommerhuse fortsætter med at stige. Her er priserne steget med henholdsvis 14 og 19 procent fra marts sidste år til marts i år.

Dermed når priserne for de tre boligtyper nye højder.

På markedet for huse er salgspriserne nu steget 10 måneder i træk, og husene bliver nu handlet for 12 procent mere end i marts sidste år. Det er den højeste årlige prisstigning siden 2010, hvor Boligsiden lancerede sit markedsindeks.

– Det er typisk sådan, at huspriserne falder en smule hen over efteråret og vinteren og begynder at stige igen i marts. I år har det prisfald i de kolde måneder ikke været der. Nu er vi så nået frem til den tid på året, hvor priserne sædvanligvis begynder at stige igen, og derfor er det ikke overraskende, at vi ser endnu et spring i priserne i marts, og at vi derfor også kan registrere en tocifret procentvis stigning på huse for første gang i markedsindeksets historie, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør i Boligsiden, i en meddelelse.

Stigende udbud kan tage toppen af prisstigninger
Udover at priserne stiger i marts, plejer det at være nogenlunde sikkert, at udbuddet stiger. Det skete ikke sidste år på grund af Corona. Men nu er udbuddet begyndt at stige.

– Vi har de seneste uger set, at antallet af udbudte boliger er begyndt at stige igen. Det giver køberne større valgfrihed, og det kan betyde, at færre vil være villige til at betale mere end udbudsprisen for at få en bolig. Langt flere end normalt har de seneste måneder betalt mere end udbudsprisen for især sommerhuse og ejerlejligheder, og det stigende udbud kan tage toppen af prisstigningerne, siger Birgit Daetz.

Top og bund
De fem kommuner, hvor huspriserne er faldet, er Tønder, Hjørring, Viborg, Norddjurs og Thisted, mens prisstigningerne er højest i kommunerne Langeland, Bornholm, København, Dragør, Helsingør og Frederikshavn.

I marts forudså Danmarks Nationalbank, at boligpriserne fortsætter med at stige i 2021.

Læs mere i Prognose: Boligpriserne stiger med 9,7 procent i år

 

Kilde og tabel: Boligsidens Markedsindeks

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Julia Lisa Feuerhake: Jeg har altid vidst, at jeg ville være partner i et advokatfirma

Populære nyheder

Emil Harritshøj: Sug viden til dig og husk at dele ud af din egen