Adm. direktør Michael Bruhn, PFA Ejendomme. Foto: PFA

Ejendomme løfter PFA ud af svært 1. kvartal

Inflationsbeskyttelse og PFA’s over 75 milliarder kr. store ejendomsportefølje har været med til at begrænse tabet i årets 1. kvartal, hvor krig i Ukraine, energikrise, høj inflation og rentestigninger har udfordret finansmarkederne.

Det oplyser PFA, som er en af Danmarks allerstørste ejendomsinvestorer og landets største kommercielle pensionsselskab.

– Det har været en vanskelig start på året, hvor det er blevet tydeligt, at vi ser en verden i forandring. Det gælder både i forhold til stigende priser over en bred kam og finansmarkeder, som udvikler sig anderledes og mere uforudsigeligt, end hvad vi har været vant til de seneste år. Dog har vi set mere positive toner særligt på aktiemarkederne hen mod slutningen af kvartalet, som giver anledning til lidt optimisme, siger koncerninvesteringsdirektør Kasper A. Lorenzen, PFA.

Kunder i PFA Plus har fået negative afkast omend i begrænset omfang i takt med finansmarkederne til dels er kommet sig i slutningen af kvartalet efter en meget turbulent start på året. Afkastene i PFA Plus ligger fra -1,6 til -4,0. Samlet afkast i markedsrente er -3,3 procent  Her ligger PFA blandt de pensionsselskaber, der har klaret sig bedst i et svært marked.

’Vores ejendomsinvesteringer er en tryg havn’
PFA Ejendomme kommer ud af 1. kvartal 2022 med et afkast på 3,6 procent svarende til 2,7 milliarder kr. Det er et stærkt resultat i en svær tid, der understreger vigtigheden af en bred portefølje, når krig og inflation påvirker andre aktivklasser negativt, fremhæver ejendomsdirektør Michael Bruhn.

PFA er blandt Danmark største ejendomsinvestorer med omfattende investeringer i boliger, logistik og erhverv i både Danmark og udlandet.

Siden 2014 har PFA øget sine ejendomsinvesteringer fra 23 til over 75 milliarder kr. Det er investering, der nu beviser sit værd. For mens globale aktier har været ramt af krigen i Ukraine, energikrise, høj inflation og rentestigninger, klarer PFA’s ejendomsinvesteringer sig godt med et afkast på 3,6 procent i 1. kvartal 2022 mod et afkast på 0,2 procent i 1. kvartal 2021.

– Mens stormen raser på de internationale aktiemarkeder, er vores ejendomsinvesteringer en tryg havn for vores kunders pensionsmidler. Der er brug for ejendomme til erhverv og bolig, uanset hvad der sker ude i verden. Og vores lejekontrakter typisk langsigtede og at et omfang, der er stabiliserende for PFA’s portefølje, siger Michael Bruhn.

’Lavrisiko fungerer som en god modvægt’
Opbygningen af PFA’s ejendomsportefølje er blandt andet sket som et supplement til obligationer, der er presset på grund af renteudviklingen. Samtidigt er ejendomsinvesteringer i mindre grad påvirket af den høje inflation, som rammer andre investeringer lige nu.

– Ejendomsinvesteringer er lavrisiko fungerer som en god modvægt, når finansmarkederne har det svært. Lige nu ser vi for eksempel den højeste inflation i årtier, hvilket rammer mange typer af investeringer. Derfor er det helt afgørende, at vi har fået opbygget en sund og stærk ejendomsportefølje, som kan trække PFA’s afkast op. Vores lejekontrakter er typisk prisindekseret, hvilket gør vores ejendomsinvesteringer til et værn mod inflation, siger Michael Bruhn.

PFA er med sine 1,3 million kunder og 625 milliarder kr. i kundemidler Danmarks største kommercielle pensionsselskab.

Læs om PFA Ejendommes resultater i 2021 i:

PFA Ejendomme opnår næstbedste afkast i 10 år

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder