Foto: Shutterstock

PFA satser på nyt, ultrafleksibelt kontorkoncept

’The Union’ er navnet på PFA’s nye flerbrugerkontorkoncept, som bliver ’ultrafleksibelt’, bæredygtigt og landsdækkende.

Det oplyser en af Danmarks allerstørste ejendomsinvestorer og landets største kommercielle pensionsselskab.

The Union-konceptet er netop blevet lanceret i Aarhus og udbredes til hele landet i den kommende tid.

PFA har gentænkt det moderne kontorhus og har i den forbindelse haft fokus på blandt andet hjemmearbejde, fleksible arbejdstider, CO2-reduktioner og sunde medarbejdere.

Forestillingen om den moderne arbejdsplads har været under hastig forandring de senere år. Forandringen blev accelereret af pandemien og har fået mange virksomheder til at genoverveje, hvordan man indretter sine kontorer. Forandringerne vil PFA imødekomme med lanceringen af ’et innovativt flerbrugerkontorkoncept, som skal fremtidssikre PFA’s kontorportefølje’.

– Hos PFA har vi en stærk tro på, at en god forretning ikke alene handler om bundlinje og profit. I dag oplever vi, at virksomhederne især er optaget af muligheden for at tiltrække de rigtige medarbejdere og deres evne til at vise samfundssind gennem grøn omstilling. Det vil vi gerne hjælpe virksomhederne med at understøtte ved at skabe de bedste forudsætninger for at drive en sund forretning, siger ejendomsdirektør Mikael Fogemann, PFA, i en meddelelse.

I første omgang 17 kontorejendomme
Torsdag lød startskuddet til The Union i Aarhus ved Engsøhus, som netop er indviet og taget i brug af MT Højgaard, ISS, Dansk Industri og Tolstrup & Hvilsted. Engsøhus bliver det første i rækken af foreløbigt 17 kontorejendomme på samlet 168.000 kvm. Alle ejendomme får lejemål til store og mellemstore virksomheder, og udvalgte ejendomme får desuden et kontorhotel til enkeltmandsvirksomheder.

Det er planen, at The Union skal implementeres i alle nyudviklede og eksisterende flerbrugerejendomme og ved konvertering af eksisterende domiciler, hvis de fraflyttes.

– Medarbejdertrivsel er kernen i The Union. Derfor har vi et stort fokus på indretning af vores kontorhuse, fordi vi ved det har stor betydning for arbejdsglæden og produktiviteten. Vores kontorhuse har således både stille og aktive zoner, der understøtter en sund og aktiv arbejdsdag, hvor der kan tankes ny energi i et pulserende fællesskab. Desuden vil alle nye lejere blive tilbudt en gratis sundhedsanalyse, der både har fokus på den enkelte medarbejder og på virksomheden som helhed, siger Mikael Fogemann.

Løbende justeringer
PFA Ejendomme vil sammen med lejerne og brugerne i The Union videreudvikle konceptet løbende, så det imødekommer de behov, som virksomhederne har i fremtiden.

De fleste af The Unions kontorhuse er DGNB-certificerede, ligesom alle huse har godt indeklima, god akustik og er udstyret med et ’smart building-system’, der skal sikre, at kontorhusene bliver brugt så effektivt og bæredygtigt som muligt. Det understøtter de CO2-reduktionsmål, som PFA Pension har sat via medlemskabet i Net Zero Asset Owner Alliance – for erhvervsejendomme i Danmark er målet 35 procent for perioden 2019 til 2024.

– Den billigste og mest bæredygtige kvm er den, der ikke bliver bygget. Derfor vil vi hjælpe vores lejere til at finde ud af, hvor mange kontorpladser, man rent faktisk har brug for igennem digital monitorering. På den måde undgås det, at lejerne skal betale for kontorpladser, man i virkeligheden ikke har brug for. Det lyder måske hightech, men er i virkeligheden gammeldags sund fornuft, sige Mikael Fogemann.

Læs også Nrep henter Thomas Wenzell Gram-Olesen til dansk kontorsatsning

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje