PFA’s i alt 55.000 kvm store udviklingsprojekt Nordø i Københavns Nordhavn. Ud af de 55.000 kvm bliver 34.000 kvm kontor. Nordø har tidligere haft projektnavnet Redmolen. Illustration: Imagix ved Anders Peter Amsnæs

PFA’s prestigebyggeri på Nordø fuldt udlejet halvandet år før åbning

PFA’s kommende kontorejendom Porten på Nordø i Københavns Nordhavn er netop blevet udlejet til den danske it-virksomhed Trifork, som i 2023 rykker ind med cirka 200 medarbejdere i kontorhuset på godt 4.900 kvm tegnet af Henning Larsen.

Det oplyser PFA, som er en af Danmarks allerstørste ejendomsinvestorer og landets største kommercielle pensionsselskab.

Læs også PFA Ejendomme opnår næstbedste afkast i 10 år

Dermed har PFA nu udlejet alle 33.940 kvm kontor på Nordø. Efter planen skal alle ejendomme være indflytningsklare i sommeren 2023, oplyser PFA til Estate Media.

– Vi glæder os til at byde velkommen til Trifork, som er en rigtig spændende lejer, der har bevist sig som en af de stærkeste it-virksomheder, vi har set i Danmark. Vi ser frem til at kunne byde dem velkommen i Nordhavn til et kontorhus i høj kvalitet, hvor der er fokus på bæredygtighed og æstetik, siger seniorporteføljemanager Rikke Kampmann, PFA.

Kontorhuset Porten bliver på 4.916 kvm og ligger på først parket ud til Sundmolen og det øvrige Nordhavn. Kontorhuset får en tagterrasse og et 315 kvm stort solcelleanlæg, der skal forsyne kontorhuset med el.

– Vi glæder os meget til at flytte ind i Porten. Det har været vigtigt for os, at PFA har haft stor fokus på bæredygtighed i designet af bygningen. Porten har flere af de elementer, vi selv benytter i vores ultimative bæredygtige kontorbygning – Trifork Smart Building One, som vi er ved at opføre i Aarhus – hvor bæredygtighed og teknologi spiller optimalt sammen, siger Triforks adm. direktør og stifter, Jørn Larsen.

Nordø-projekt på i alt 55.000 etagekvm
I august 2021 meddelte PFA, at advokatvirksomheden Bech-Bruun flytter ind i PFA’s andet kontorhus, Spidsen, sammen med Copenhagen Infrastructure Partners, som arbejder med infrastruktur inden for vedvarende energi.

Læs mere i PFA’s kontorbyggeri Spidsen i Nordhavn fuldt udlejet to år før åbning

Samlet har PFA – som nævnt – nu udlejet 33.940 kvm kontor på Nordø. Hertil kommer et hotelprojekt med mere end 300 værelser udlejet til henholdsvis Fairfield by Marriott og Residence Inn by Marriott.

Hele PFA’s Nordø-projekt består af omkring 55.000 etagekvm fordelt på fem byggefelter.

Læs mere i PFA skyder 55.000 kvm nybyggeri i Nordhavn i gang med nyt projektnavn

Læs også Marriott på vej med hotel med 222 værelser i Københavns Nordhavn

Læs også Amerikansk hotelkoncept rykker ind i PFA’s milliardprojekt

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder