PFA’s godt 55.000 kvm store udviklingsprojekt Nordø - tidligere med projektnavnet Redmolen - i Københavns Nordhavn. Kontorbygningen Spidsen ses på spidsen. Illustration: Imagix ved Anders Peter Amsnæs

PFA skyder 55.000 kvm nybyggeri i Nordhavn i gang med nyt projektnavn

Området, der hidtil er gået under navnet Redmolen, vil fremover af PFA omtales som Nordø.

Det oplyser Danmarks største ejendomsinvestor og landets største kommercielle pensionsselskab i forbindelse med sit store projekt i Københavns Nordhavn.

– Nordø er et helt enestående byggeprojekt med en helt unik beliggenhed i Københavns Nordhavn. Områdets størrelse og placering som ø giver os som bygherre mulighed for at skabe et attraktivt og bæredygtigt område med en helt særlig identitet. Det gælder også i forhold til det arkitektoniske udtryk. Med navnet Nordø får vi nu på fineste vis forenet den unikke placering med områdets udtryk, kultur og historie, siger Head of Nordic Real Estate Mikael Fogemann, PFA.

Navneskiftet kommer efter en bestikkelsessag, hvor PFA har politianmeldt bygherrerådgiveren V2C for at kræve returkommission af Pihl & Søn for at få tildelt entreprenøropgave i forbindelse med PFA’s 2,6 milliarder kr. store projekt i Københavns Nordhavn.

Læs mere i V2C politianmeldt i sag om returkommission

I august gik V2C i øvrigt konkurs.

Læs mere i Bestikkelsesanklaget V2C går konkurs: – Vi er alle dybt berørte

Færdig omkring 2023
Nordø med omkring 55.000 etagekvm består af fem byggefelter. Her skal der med PFA som bygherre over de kommende år opføres 115 energivenlige boliger, cirka 300 hotelværelser samt to kontorejendomme.

Boligerne bliver opført med henblik på salg til private – salgsstarten ventes at blive i oktober.

Erhvervsejendommene vil som en del af investeringsstrategien indgå i PFA’s ejendomsportefølje til udlejning til private selskaber eller offentlige lejere. Dermed bliver de en del af PFA’s langsigtede investeringer.

PFA forventer, at Nordø står færdig omkring 2023.

Læs mere om projektet i:

Pihl vinder 28.600 kvm – skal opføre kontor, boliger og hotel i Københavns Nordhavn

Pihl & Søn vinder kontrakt til 800 millioner kr. i Nordhavn

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder