Adm. direktør Michael Bruhn, PFA Ejendomme. Foto: PFA

PFA sælger ejendomme i rekordstort frasalg som led i strategiskifte

I løbet af indeværende år, 2021, forventer PFA at sælge ejendomme for i alt 7 milliarder kr.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Landets største kommercielle pensionsselskab og en af Danmarks allerstørste ejendomsinvestorer har allerede solgt ejendomme for et rekordbeløb, hvor ejendomme for 4,5 milliarder kr. er røget ud af porteføljen.

Derudover er PFA i proces om handler for yderligere 2,5 milliarder kr., som forventes afsluttet inden udgangen af året.

Dermed bliver 2021 det største år for selskabets ejendomssalg nogensinde, oplyser ejendomsdirektør Michael Bruhn, PFA.

– Vi har i år åbnet for en større udskiftning i porteføljen, og vi har aldrig solgt så meget fra, som vi har i år. På 10 år har vi opbygget en portefølje, og vi har ikke villet sælge fra, medmindre køberen selv bankede på døren, siger Michael Bruhn til Børsen og oplyser, at det rekordstore frasalg markerer et strategiskifte for PFA Ejendomme.

PFA ejer aktuelt ejendomme i ind- og udland for 77 milliarder kr.

14. december oplyste PFA, at selskabet skyder 1,5 milliard kr. i europæiske logistikejendomme via fond forvaltet af London-baserede BMO Real Estate Partners med i alt 57 milliarder kr. under forvaltning.

Kæmpe boligsalg i 2006
Procentvis i forhold til porteføljestørrelse vil PFA’s samlede 2021-salg dog næppe kunne hamle op med PFA’s legendariske salg af hele sin boligportefølje på 2.200 boliger i 2006 til den daværende storudvikler Centerplan ejet af Carsten Leveau med Christian Melgaard i spidsen.

Planen var at sælge porteføljen enkeltvis som ejerlejligheder. Centerplan gik senere konkurs, da finanskrisen satte ind. Daværende direktør Michael Willumsen fulgte en strategi, der troede på, at man på sigt kunne få langt mere ved at investere pengene i erhvervsejendomme. Det er i øvrigt en strategi, som Danmarks anden store institutionelle investor ATP Ejendomme også forfulgte frem til 2017.

Læs også PFA skyder milliardbeløb i europæiske logistikejendomme

Læs også PFA’s afkast mere end halveret i 2020

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder