Jernbanebyen i København ligger mellem Vasbygade, Enghavevej og Ingerslevsgade. Illustration: Team Cobe

Tre almene boligorganisationer går med i Jernbanebyen

De tre almene boligorganisationer Samvirkende Boligselskaber (SAB), Boligselskabet AKB, København og FSB træder ind i udviklingen af den sydøstlige del af Jernbanebyen.

Det sker i partnerskab med Baneby Konsortiet og statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, oplyser parterne.

I efteråret 2021 købte Baneby Konsortiet – bestående af Nrep, Novo Holdings og Industriens Pension – den sydøstlige del af Jernbanebyen af Freja Ejendomme, som fortsat vil være en central del af udviklingsprojektet, indtil der foreligger en godkendt lokalplan for grunden. Visionen er at skabe en grøn, delvist bilfri bydel, ’der samtidig bliver en af verdens sundeste’.

Samarbejdet med almene boligorganisationer bliver afgørende, når den vision skal føres ud i livet. Andelen af almene boliger er ikke endeligt fastlagt, men forventningen er, at det bliver ’en betydelig del’ af områdets boligmasse. Derfor inviterede Baneby Konsortiet og Freja Ejendomme allerede i december sidste år almene boligorganisationer til at tilkendegive deres interesse for projektet.

– Det er ikke et projekt, vi kommer til at gennemføre alene, og vi tror på, at det bedste udgangspunkt for et samarbejde er at inddrage partnerne så tidligt som muligt. Det giver de bedste forudsætninger for at slippe kreativiteten fri og sætte de bedste idéer i spil. Her har de almene boligorganisationer vist et stort engagement og konstruktiv tilgang, som lover godt for det videre samarbejde, siger byudviklingsdirektør Jens Kramer Mikkelsen, Nrep, i en meddelelse.

13 almene boligorganisationer med interesse
I alt 13 almene boligorganisationer tilkendegav deres interesse for projektet. Heraf blev seks udvalgt til en videre dialog, og der er nu indgået en aftale med SAB, Boligselskabet AKB, København og FSB.

– Jernbanebyen har potentialet til at blive en ekstrem spændende og levende, ny bydel. Vi ser derfor frem til at give vores bidrag med sunde, fleksible boliger for beboere i forskellige livssituationer, siger John B. Sørensen, formand for SAB.

Baneby Konsortiet og Freja Ejendomme har sammen med den anden grundejer i Jernbanebyen, DSB Ejendomsudvikling, gennem en længere periode arbejdet med udviklingen af området. Det indebærer at omsætte Team Cobes projekt ’Jernbanebyen – på sporet af en grøn, bæredygtig bydel’, som i april 2021 vandt arkitektkonkurrencen for området, til en endelig helhedsplan, der skal danne grundlag for startredegørelse og lokalplan for Jernbanebyen.

Første spadestik forventes i 2023 eller 2024
Parterne forventer, at der foreligger et forslag til en lokalplan i 2022, og at den kan vedtages endeligt i 2023. Første spadestik forventes i 2023 eller 2024.

Læs også Nrep-konsortium køber 20 procent af Jernbanebyen – Freja sælger

Se illustrationer Sådan kommer Jernbanebyen til at se ud

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder