Jernbanebyen i København ligger mellem Vasbygade, Enghavevej og Ingerslevsgade. Foto: DSB

Disse fem arkitektteams skal konkurrere om Jernbanebyen

Grundejerne i Jernbanebyen, DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme, har nu udvalgt fem tværfaglige teams, som skal deltage i arkitektkonkurrencen, som går i gang i november og løber frem til marts 2021, hvor grundejerne forventer at offentliggøre de fem projekter, inden der arbejdes videre med den endelige helhedsplan for Københavns nye bydel.

DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme har blandt et ekstraordinært felt med 30 ansøgende teams valgt fem teams med både danske og internationale erfaringer inden for byudvikling i stor skala.

De fem teams er ledet af henholdsvis BIG SLA, Cobe, Snøhetta, Vandkunsten Holscher Nordberg og Werk Arkitekter.

– De fem teams er udvalgt på baggrund af deres kompetencer inden for planlægning og etablering af byliv, fællesskaber, bynatur og grønne områder samt deres evner til at arbejde med både byudvikling i stor skala og i områder med bevaringsværdige bygninger. Der er også lagt vægt på ansøgernes forståelse af området og dets potentiale, evner til at indgå i dialogprocesser og erfaringer med realisering af byudviklingsprojekter, forklarer adm. direktør Søren Beck-Heede, DSB Ejendomsudvikling, i en pressemeddelelse.

Jernbanebyen er et 365.000 kvm stort byudviklingsområde mellem Vesterbro, Kgs. Enghave og Teglholmen, som DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme over de kommende år udvikler til en ny bydel i København.

Parallelopdrag
Arkitektkonkurrencen gennemføres som et parallelopdrag, hvor der ikke nødvendigvis udpeges én vinder, men hvor det er muligt at kombinere gode forslag fra flere teams i den helhedsplan, som skal udarbejdes efter konkurrencen. Bedømmelsen af de fem projekter foretages af et vurderingsudvalg med repræsentanter fra DSB Ejendomsudvikling, Freja Ejendomme, eksterne fagdommere, rådgivere fra Københavns Kommune og grundejernes egne, faglige rådgivere.

Hos Freja Ejendomme siger direktør Carsten Rasmussen:

– Hele feltet var særdeles stærkt, og der var – ganske som vi havde håbet og troet – rigtig stor opmærksomhed omkring denne opgave fra såvel indland som udland. Vi har derfor været så privilegerede, at vi kan sammensætte et felt med fem stærke men også forskellige teams, der både rummer en stor variation i tilgangen til byudvikling og en spændende kombination af danske og internationale erfaringer og kompetencer.

 

Fakta: Alle aktører i de fem udvalgte teams

Team BIG SLA

BIG – Bjarke Ingels Group
SLA
WSP
RAW Mobility
Backscatter
Mogens A. Morgen Arkitektbureau
Fru Andersen

Team Cobe

Cobe
Arcgency
Urban Creators
EKJ Rådgivende Ingeniører
103 Rådgivende Ingeniørselskab
Metropolitan Metaculture
Mark Vacher
Sandra Lori Petersen

Team Snøhetta

Snøhetta
WE Architecture
Transsolar Energietechnik GmbH
Space Syntax Limited
Natur360 ApS
Burkhard Horn

Team Vandkunsten Holscher Nordberg

Tegnestuen Vandkunsten
Holscher Nordberg Architecture and Planning
Marianne Levinsen Landskab
Norconsult
Bureauet Niels Bjørn
Birk Jørgensen & Søberg
Kenneth Balfelt Team
Bactocon
Søren Hemmingshøj

Team Werk Arkitekter

Werk Arkitekter
Rønnow Arkitekter
Via Trafik Rådgivning
Aaen Engineering
Oluf Jørgensen
Exometric

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder