Jernbanebyen i København ligger mellem Vasbygade, Enghavevej og Ingerslevsgade. Foto: Eagle Luftfoto

Nordanö valgt som rådgiver til projekt med Jernbanebyen

DSB Ejendomsudvikling og Nordanö har indgået et samarbejde om kommerciel rådgivning i forbindelse med udviklingen af milliardprojektet Jernbanebyen i København.

Rådgivningsaftalen omfatter to delaftaler, som er henholdsvis udarbejdelse af en forretningsplan og eksekvering af én eller flere salgsprocesser.

– Vi er stolte over, at vi er blevet valgt til at rådgive DSB Ejendomsudvikling i en så stor og betydende udviklingssag som Jernbanebyen. Vi glæder os til samarbejdet med DSB Ejendomsudvikling og det øvrige rådgiverteam, siger partner og dansk landechef Jacob Kjær, Nordanö.

Jernbanebyen er den sidste, store brik i byudviklingen i det sydlige København. Over de kommende år udvikler DSB 311.000 kvm af det 389.000 kvm store udviklingsområde til en ny bydel. Jernbanebyen ligger mellem Vesterbro, Kgs. Enghave og Teglholmen – mere præcist afgrænses området af Vasbygade, Enghavevej og sporarealet mod Ingerslevsgade. Det primære udviklingsareal ejes af DSB og DSB Ejendomsudvikling med cirka 80 procent.

Spændt på Jernbanebyens nye samarbejdspartnere 
I forlængelse af Kommuneplan 2019 kører for tiden en arkitektkonkurrence med henblik på at udvikle en helhedsplan og i forlængelse en udbygningsaftale samt en eller flere lokalplaner for den videre udvikling.

Københavns nye bydel skal efter planen rumme boliger, erhverv, detailhandel, skole, institutioner, kollektiv trafik, sports- og fritidsfaciliteter og have fokus på større grønne og rekreative arealer.

– Jeg ser frem til samarbejdet med Nordanö, som er en vigtig spiller på markedet, og jeg er spændt på at se, hvilke interessante samarbejdspartnere til Jernbanebyen, der kommer ud af processen, siger adm. direktør Søren Beck-Heede, DSB Ejendomsudvikling.

Læs også Arkitektkonkurrence om 365.000 kvm stort byudviklingsområde i København

Læs også Jernbanebyen i København tættere på realisering

Læs også Disse fem arkitektteams skal konkurrere om Jernbanebyen

Læs også Jernbanebyen kan blive Københavns nye bydel for alternative boformer

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder