Founding Partner og Creative Director Bjarke Ingels stiftede BIG i 2005. Foto: Karl Nordlund

BIG køber sig ind i Pihl-koncernen

Den verdenskendte, danske arkitekt Bjarke Ingels’ arkitektvirksomhed, Bjarke Ingels Group (BIG), har købt sig ind i entreprenørkoncernen Pihl Holdings og sidder nu på 10 procent af aktierne.

Det oplyser Dagbladet Børsen.

Transaktionssummen er hemmelig.

Dermed går Bjarke Ingels mod strømmen, hvor en række førende, danske arkitektselskaber er blevet overtaget af danske rådgivende entreprenørkoncerner, blandt andet Henning Larsen, som 1. januar 2020 blev overtaget af Rambøll.

Læs mere i Rambøll køber Henning Larsen Architects

Læs også Så meget har toppartnere i Henning Larsen tjent på Rambøll-salg

– Det er blevet tydeligere for mig, at vi er nødt til at være mere engagerede både tidligere og senere i designprocessen. Derfor er Pihl-koncernen for mig at se en oplagt samarbejdspartner, når det handler om at komme helt ud til det sidste søm og den sidste skrue, siger majoritetsejer og stifter Bjarke Ingels, BIG, til Børsen.

Læs også Overskud i BIG tæt på 100 millioner kr. – men Corona skærer i forventningerne til 2020

Pihl Holdings ejer blandt andet det genopstande Pihl & Søn. Bag Pihl Holdings står majoritetsejer og idémand Carsten Mindegaard, der i 2017 købte de immaterielle rettigheder til Pihl & Søn, som gik konkurs i 2013 og efterlod kreditorer med et milliardtab.

Pihl-koncernens moderselskab, Pihl Holdings A/S, ejer de tre datterselskaber Pihl & Søn A/S, LM Byg A/S og BNS A/S, der er specialiserede inden for hvert deres område. Koncernen omsatte for 1,1 milliard kr. i seneste regnskabsår.

Læs mere i Pihl-koncernen med nyt ejerforhold forventer ’markant’ vækst i 2021

Læs opfølgning: Bjarke Ingels: Arkitekter skal genvinde mere kontrol over byggeprocessen

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje