Bestyrelsesformand Jesper Koefoed, Pihl Holding. Foto: Pressefoto

Pihl & Søn og LM Byg etablerer nyt koncernmoderselskab – se ledelse

Pihl Holding bliver det nye koncernmoderselskab, der fremover kommer til at være paraply for byggevirksomhederne LM Byg, Pihl & Søn og BNS. Omstruktureringen styrker driften og skaber synergier på tværs af koncernen, siger bestyrelsesformand Jesper Koefoed.

LM Byg bliver et driftsselskab på linje med Pihl & Søn og BNS, mens en række centrale funktioner samles i det nye koncernmoderselskab. Den nye struktur ’skal fremtidssikre koncernen og skabe nye muligheder for vækst og effektivisering’.

– Målet med omstruktureringen er at blive stærkere på alle parametre. Hvert selskab får ansvar og frihed i den daglige drift med fortsat stærkt projektfokus, og samtidig centraliserer vi en række funktioner i det nye holdingselskab. Vores virksomheder er lønsomme, og det skal de også være i fremtiden. Den nye struktur kommer til at effektivisere vores omkostninger og samtidig frigive ressourcer til nye tiltag og fokusområder, siger Jesper Koefoed i en meddelelse.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Uændret samarbejde i Pihlkonsortiet
Hans Anker Nielsen, der er adm. direktør i LM Byg, bliver adm. direktør i Pihl Holding, når strukturen er på plads.

Jesper Koefoed understreger, at LM Byg, Pihl & Søn og BNS fortsætter som selvstændige selskaber med hver deres direktør i spidsen. Det betyder, at den daglige drift kommer til at ligge hos de enkelte virksomheder, mens en række funktioner samles i Pihl Holding. Det indebærer helt lavpraktisk en centralisering af for eksempel lønsystemer og visse stabsfunktioner.

Ifølge Jesper Koefoed skaber det en lavere omkostningsstruktur, der medfører, at der frigives kræfter i de enkelte selskaber til at fokusere på salg, tilbud, produktion og indkøb.

Samarbejdet i Pihlkonsortiet fortsætter, selvom der rokeres om i selskabsstrukturen.

– Vi skal ikke lave radikale ændringer i et i forvejen meget stærkt setup, men derimod udvise rettidig omhu, så vores selskaber er rustet til fremtiden. Hverdagen for vores medarbejdere bliver som før, og virksomhederne vil fortsat gøre brug af hinandens kompetencer i forskellige konstellationer som hidtil. Det har altid været vores store styrke at udnytte hinandens speciale og løfte opgaver sammen – det bliver der ikke ændret en tomme ved, understreger bestyrelsesformanden.

Ny koncernledelse
Den nye koncernledelse i Pihl Holding vil bestå af Hans Anker Nielsen (CEO), Halldor P. Ragnarsson, Per Semmling og Mikkel Baastrup, hvor de tre sidstnævnte samtidig er direktører i hvert af datterselskaberne: Pihl & Søn, LM Byg og BNS.

Læs også:

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder