Den Sønderjyske By på Frederiksberg. Foto: Rikke Have

Frederiksberg Boligfond vinder i byretten over lejerne: – Nu håber vi på ro

Frederiksberg Byret har mandag givet Frederiksberg Boligfond medhold i sagen om Den Sønderjyske By. Det betyder, at beboerne ikke får medhold i deres påstand om, at de på grund af et skøde fra 1932 burde have fået Den Sønderjyske By tilbudt for 2,9 millioner kr. i forbindelse med et tidligere planlagt salg af ejendommen.

Byrettens afgørelse falder, efter to tredjedel af lejerne i ejendommen Den Sønderjyske By i 2019 stævnede Frederiksberg Boligfond på grund af det i dag 89 år gamle skøde.

Læs mere i Gammelt skøde kan spænde ben for Blackstone-opkøb for knap 1 milliard kr.

Ifølge lejerne giver skødet dem forkøbsret til ejendommen til samme pris, som Frederiksberg Boligfond betalte i 1932: 2,9 millioner kr. Den Sønderjyske By blev i 2018 vurderet til 538 millioner kr.

Er glad – men…
Men nu har Frederiksberg Byret altså givet Frederiksberg Boligfond medhold i sagen. Dommen betyder, at lejerne ikke har en selvstændig forkøbsret til ejendommen til den pris, der står på skødet fra 1932.

Flemming Brank, formand for Frederiksberg Boligfond. Foto: Frederiksberg Boligfond
Flemming Brank, formand for Frederiksberg Boligfond. Foto: Frederiksberg Boligfond

– Vi er glade for at få en dom i sagen. Men vi ved også, at de af vores lejere, som er en del af sagen, ser anderledes på det. Det seneste år har trukket veksler på både beboere og på fondens bestyrelse. Vi ser det som en vigtig opgave i bestyrelsen at genetablere en god dialog, siger formanden i Frederiksberg Boligfond, Flemming Brank.

Flemming Brank (K) er rådmand i Frederiksberg Kommune.

Han gentager, at hensigten med at forsøge at sælge Den Sønderjyske By tilbage i 2018 til den amerikanske kapitalfond Blackstone var at øge fondens økonomiske råderum.

– Nu håber vi på ro til at drøfte forskellige muligheder for at sikre fonden en god økonomi fremover, så vi fortsat kan tilbyde lejerne gode lejligheder til en rimelig leje, vedligeholde vores ejendomme og leve op til vores sociale ansvar i Frederiksberg Kommune, siger formanden i Frederiksberg Boligfond.

Torsdag vil lejerne i Den Sønderjyske By, når deres advokat har nærlæst dommen, tage stilling til, hvorvidt de vil anke den. Det siger beboertalsmand Søren Berg til TV2 Lorry.

Læs mere i Lejere: Vores advokat vil vurdere, om der er grundlag for at anke dommen

Blackstone droppede købsaftale i 2019
Efter massivt pres trak Blackstone sig i oktober 2019 fra købsaftalen om Den Sønderjyske By og Svalegården på Frederiksberg. Handlen omfattede i første omgang også Peter Bangs Hus, hvor lejerne dog udnyttede muligheden for at købe ejendommen som andelsbolig.

Læs mere i Blackstone trækker sig fra købsaftale på Frederiksberg-ejendomme

 

Fakta: Frederiksberg Boligfond

– Frederiksberg Boligfonds formål er, i samarbejde med Frederiksberg Kommune, at drive fondens ejendomme, således at ejendommene udnyttes bedst muligt i funktionel henseende, at der tilvejebringes den bedst mulige brugsøkonomi, og at der efter aftale udarbejdes retningslinjer om kommunens anvisning til en del af boligerne

– Endvidere skal fonden søge at fremme boligkulturelle og boligproduktive formål i Frederiksberg Kommune, herunder deltage i projekter vedrørende byfornyelses-, boligforbedrings-, ældrebolig- og ungdomsboligudvikling eller lignende sociale formål

Kilde: Frederiksberg Boligfond

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder