”Peter Bangs Hus” - på Peter Bangs Vej 49-51 og Stægers Alle 1-5 - med 41 boliger og 1 erhvervslejemål indgår i Blackstone-handlen på Frederiksberg. Foto: Google Maps

Minister kaldes i samråd om Blackstone-opkøb

Endnu et kapital bliver skrevet i forbindelse med Blackstones opkøb af boligudlejningsejendommene ”Peter Bangs Hus”, ”Svalegården” og ”Den Sønderjyske By” med i alt 424 lejligheder og 15 erhvervslejemål. Det sker, efter Frederiksberg Boligfond har solgt de tre ejendomme for knap 1 milliard kr.

Læs mere i Blackstone køber 424 boliger på Frederiksberg for knap 1 milliard kr.

Således oplyser TV2 Lorry, at transport-, bygnings- og boligminister, Ole Birk Olesen (LA), er blevet kaldt i samråd. Samrådet foregår 10. januar, og her ønsker Enhedslisten på Christiansborg at høre ministerens holdning til Blackstones opkøb og fremgangsmetoder i håb om, at der kan ændres i lovgivningen.

Hvis det ikke sker, forsvinder billige udlejningsboliger i København, frygter Enhedslisten.

– Samrådet handler i første omgang om at høre, om ministeren deler den bekymring, som vi har, og i så fald hvad ministeren vil gøre ved den udvikling, siger Pelle Dragsted, erhvervsordfører for Enhedslisten, til TV2 Lorry.

En rækker lejere i de solgte Frederiksberg-boligejendomme er stærkt kritiske over udsigt til at få Blackstone som ejer, fordi de frygter huslejestigninger som følge af Blackstones strategi ”Buy it, fix it, sell it” – på dansk: Køb det, renover det, sælg det.

Læs også Politianmeldelse: Frederiksberg Boligfond beklager brøler med personfølsomme oplysninger (+)

Læs også Gammelt skøde kan spænde ben for Blackstone-opkøb for knap 1 milliard kr. (+)

Læs også Blackstone i Danmark: Vi tager beboerbekymring meget seriøst

Læs også Amerikansk kapitalforvalter meldes tæt på milliardhandel på Frederiksberg

Læs også Udenlandsk investor køber 424 boliger på Frederiksberg (+)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder