Estate Media –

Nyheder – Danmark

Den Sønderjyske By på Frederiksberg. Foto: Google Maps
Den Sønderjyske By på Frederiksberg. Foto: Google Maps

Blackstone trækker sig fra købsaftale på Frederiksberg-ejendomme

Frederiksberg Boligfond og 360 North ophæver købsaftale om Den Sønderjyske By og Svalegården på Frederiksberg.

Kamilla Sevel

fredag 4. oktober 2019 12:12

360 North, som i dag er ejet af Blackstone, indgik i december 2018 aftale med Frederiksberg Boligfond om at købe ejendommene Den Sønderjyske By og Svalegården. 360 North havde også indgået en aftale om, at Frederiksberg Kommune kunne allokere tomme lejligheder i ejendommene til nedsat leje, ligesom 360 North planlagde etablering af yderligere boligenheder til udlejning på ledige områder.

Efterfølgende er der mellem Frederiksberg Boligfond og en gruppe lejere opstået en retlig tvist, som hverken 360 North eller Blackstone er part i. I lyset af usikkerheden om, hvornår denne tvist kan afgøres, har 360 North og Frederiksberg Boligfond indgået aftale om at ophæve købsaftalen.

Det er blevet muligt at ophæve handlen, fordi begge parter er enige.

– Selvom en handel ville have muliggjort etablering af yderligere boligenheder, ønsker vi ikke fortsat at være økonomisk forpligtet på en ejendomshandel med de usikkerheder, der følger af tvisten mellem Frederiksberg Boligfond og lejerne. Vi er ikke part i den tvist, men vi respekterer naturligvis, at Frederiksberg Boligfond og lejerne søger at løse deres indbyrdes uoverensstemmelser, siger Lars Pærregaard, CEO i 360 North.

Handlen omfattede i første omgang også Peter Bangs Hus, hvor lejerne har udnyttet muligheden for at købe ejendommen som andelsbolig.

Læs også Politikere stopper nyt Blackstone-projekt: Der er trods alt grænser (+)

Læs også Blackstone får afvist over 1.300 kvm boligprojekt i København (+)

Tvist om skøde fra 1932
Tvisten om ejendommene mellem Frederiksberg Boligfond og lejerne handler om, hvorvidt det gamle skøde fra 1932 betyder, at ejendommene i tilfælde af salg skal sælges til den oprindelige værdi. Det er i sagens natur langt fra dagens værdi og dermed også langt fra den pris, som handlen var indgået til. Forud for salget har Frederiksberg Boligfond søgt juridisk rådgivning, der konkluderer, at beboerne ikke har en forkøbsret til den oprindelige værdi.

– Det er helt afgørende for fonden at få afklaret, hvorvidt Frederiksberg Boligfonds ejendomme er det værd, der står på skødet fra 1932 eller salgsprisen i dag. Det betyder også, at selvom den verserende retssag kun omhandler Den Sønderjyske By, vil rettens afgørelse have betydning for værdien af alle de ejendomme, det gamle skøde dækker. Vi forstår godt, at 360 North ikke ønsker at forpligte sig til en ejendomshandel med et uvist tidsperspektiv. At vi er blevet enige med 360 North om at ophæve handlen på både Den Sønderjyske By og Svalegården giver alle mere ro i den aktuelle situation, siger Flemming Brank, formand for Frederiksberg Boligfond.

Læs mere i Gammelt skøde kan spænde ben for Blackstone-opkøb for knap 1 milliard kr. (+)

Frederiksberg Boligfond ærgerlig over usikkerhed
Sagen har givet stor opmærksomhed i medierne. Og dermed også usikkerhed hos beboerne i alle Frederiksberg Boligfonds ejendomme. Bestyrelsen har ikke besluttet, hvordan man vil forholde sig til et eventuelt salg af de to ejendomme efter retssagen.

– Vi er ærgerlige over den usikkerhed, som den verserende sag medfører for både Frederiksberg Boligfond samt for beboerne i vores ejendomme. I den næste lange periode, vil vi gøre os særligt umage med at orientere beboerne. Både om årsagerne til, at vi solgte de tre ejendomme, den verserende retssag samt at beboerne ikke behøver at frygte for deres boliger. Frederiksberg Boligfond arbejder for at sikre fondens økonomi og sørge for, at beboerne føler sig trygge ved, at vi gør vores bedste for at give folk et godt sted at bo, siger Flemming Brank.

Milliardhandel gået i vasken
I begyndelsen af december 2018 annoncerede Frederiksberg Boligfond at have solgt tre boligudlejningsejendomme til selskabet ’DK Resi 2018 Propco III’ tilknyttet The Blackstone Group. Det drejede sig om Peter Bangs Hus, Svalegården og Den Sønderjyske By’ med i alt 424 lejligheder og 15 erhvervslejemål. Prisen for de tre ejendomme på Frederiksberg var aftalt til ’lige under’ 1 milliard kr.

Læs også Frederiksberg Kommune standser salg til private aktører

Læs også Blackstones opkøb på Frederiksberg sat på pause

Læs også Blackstone er ‘overrasket og skuffet’ over anklager (+)

Læs også Blackstone-opkøb: Borgmester på Frederiksberg tilfreds med frifindelse (+)

Læs også Blackstone køber 424 boliger på Frederiksberg for knap 1 milliard kr.

Kommentarer

Seneste nyt

Investorgruppe køber 3.300 kvm stort boligprojekt af Casa

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / fredag 10. juli 2020

Annette Rønne giver stafetten videre – 13 østjyske Home-butikker får nye indehavere

Aarhus, Virksomheder og mennesker / fredag 10. juli 2020

Newsec styrker asset management med to velkendte ansigter

Investering, Virksomheder og mennesker / fredag 10. juli 2020

Ejendomspriserne 2020: Se de nominerede og stem på dine kandidater

Ejendomsprisen / torsdag 9. juli 2020

Pensam køber knap 10.000 kvm boliger i Aarhus-centrum af NRE-konsortium

Pluss, Aarhus, Bolig, Investering, Transaktioner / torsdag 9. juli 2020

Aberdeen overtager 23.000 kvm stort boligprojekt i Aarhus

Aarhus, Bolig, Byggeri, Investering / torsdag 9. juli 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 13. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervs- og boligmarkedet i Roskilde

- investering og udvikling mod 2021

Torsdag den 20. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland