Frederiksberg. Foto: Google Maps

Frederiksberg Kommune standser salg til private aktører

Det blev besluttet af et flertal i kommunalbestyrelsen tilbage i 2016, at det skulle undersøges hvordan kommunens beboelsesejendomme kunne sælges, men idéen har givet bekymringer hos mange lejere. Siden beslutningen er boligpriserne steget voldsomt, og det er blevet endnu mere vanskeligt for mange at finde en bolig på Frederiksberg, der er til at betale.

Partierne ønsker at bevare den sociale balance på Frederiksberg og har lyttet til beboernes bekymringer. Derfor har partierne aftalt at droppe salget. I stedet skal der laves en langsigtet strategi for udviklingen og driften i samarbejde med en ekstern ejendomsadministrator af kommunens ejendomme, så de bliver en tryg, velfungerende og veldrevet ramme for beboernes hverdag

– Beslutning er god for lejerne i kommunernes beboelsesejendomme og for byen. Jeg er godt tilfreds med, at alle partier i vores kommunalbestyrelsen har fundet en løsning, der imødekommer beboernes bekymringer og skaber tryghed. Frederiksberg er en by for alle, og derfor skal vi sikre boliger, der er til at betale for mennesker med almindelige indkomster, udtaler borgmester Simon Aggesen til Estate Media.

Partierne er også enige om, at området omkring den vestlige del af Finsensvej skal løftes, og at dette skal ske i tæt dialog med borgere og almene boligorganisationer i området.

Frederiksberg Boligfond oplyser, at denne beslutning og de 15 ejendomme ikke har noget direkte at gøre med salget af tre boligejendomme til Blackstone.

Læs også Blackstones opkøb på Frederiksberg sat på pause

Læs også Blackstone er “overrasket og skuffet” over anklager (+)

Læs også Blackstone køber 360 North

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder