Podcast: Tæt på Frederiksberg Boligfond og kampen om transaktionsmarkedet

– Tag til Nordjylland. Sådan lyder opfordringen fra Marian Fruergaard, der har en lang række kunder i både turisterhvervet og entreprenørbranchen. Vi har en dugfrisk rapport fra landsdelen, hvor byggepladserne for – måske – første gang under corona-krisen måtte lukke ned. Pladserne manglede folk, og Universitetshospitalet lå stille, men ser man på det generelle marked, så er der ikke bygget for meget, siger Marian Fruergaard.

Hør hvilke konsekvenser nedlukningen gav for bygge- og ejendomsbranchen i podcasten Kamilla & Kompagni. Her kan du også høre følgende:

– Der er jo nok nogle ting, man kunne gøre anderledes. Vi havde gjort regning uden vært.

Sådan siger bestyrelsesformand Flemming Brank, Frederiksberg Boligfond. Mens han venter på rettens afgørelse giver han et interessant indblik i fondens position i en af de mest mediedækkede ejendomshistorier de seneste år.

– Alle planer om salg er sat i bero indtil videre. Men tre ejendomme er ikke omfattet af skødet, og de tre ejendomme er mulige at sætte i spil, men det var ikke dem, vi satte til salg og det var egentlig heller ikke dem, vi gerne ville afhænde. Men al den snak kommer vi til at se på, når vi kender dommen i februar.

Podcasten ser også nærmere på nye spillere i det faldende transaktionsmarked. I Deloitte skal Mads Skaarup for eksempel nu stå for Mergers & Acquistions på ejendomsområdet.

– Jeg tror, vi kommer til at se et nyt normalniveau for transaktionsmarkedet på 55-60 millliarder kr., siger han.

Hør også hans bud på, at investorerne til dels er rykket ud af København mod Stockholm og hør, hvordan EDC vil indtage deres plads i mæglermarkedet med data, know-how og kompetencer.

– EDC Erhverv Poul Erik Bech har ikke fået deres bid af kagen indenfor capital markets, og det skal de have nu. Vi skal indtage området, pitche på transaktioner og få vores markedsandel. Vi går fra et lavt niveau, og vi tror på, at med de relationer, vi i øvrigt har, så med det netværk, jeg har fra Danske Bank, vil jeg nu gerne sætte i spil. Vi kommer ud af en mæglerbranche, hvor vi har fokuseret på aktivet, men nu skal vi se på passivet. Vi er meget stærke i provinsen, men nu skal vi være stærkere i København, og der kan vi sagtens vokse, selvom der er stærke aktører, siger Flemming Buhl.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder