tirsdag 21. juli 2020 14:04
Ejendomspriserne 2020: Fem kæmper om Årets velkomst – giv din stemme
For niende år i træk uddeler Estate Media den 10. september priser til en række profiler i ejendomsbranchen, der på forbilledlig vis har været med til at vise best practice inden for sit felt.
Som optakt til prisuddelingen zoomer redaktionen denne gang ind på de nominerede til ’Årets velkomst’. Frem til og med den 26. august kan du nå at afgive din stemme på de nominerede til Ejendomspriserne, som fra i år har skiftet navn fra Estate Media Priserne. Priserne består af i alt fem priser – Årets projekt, Årets transaktion, Årets forbillede, Årets velkomst og hovedprisen; Ejendomsprisen.
Læs mere i Ejendomspriserne 2020: Se de nominerede og stem på dine kandidater
Årets velkomst
Prisen går til en ny virksomhed eller initiativ i branchen, som er bemærkelsesværdig og interessant for branchens udvikling på den ene eller anden måde på forbilledlig vis.
Rubik Properties
Nordisk ejendomsinvesteringsselskab stiftet i 2018 af Jacob Smergel-Krog, der med succes har klaret den vanskelige opgave at forlade en stor organisation og starte en enmandsvirksomhed.
Telefonen ringer ikke af sig selv, og der skal arbejdes hårdt for at skabe og vedligeholde forretningen. Mange har forsøgt og fejlet, men Jacob Smergel-Krog har vist, at hans forretning er levedygtig, og han har allerede markeret sig med at introducere ny kapital til markedet, blandt andet svenske SBB og Bank of Montreal. Jacob Smergel-Krog er, som ambitionen var, blevet internationale investorers vej ind på det danske marked. Derfor er han nomineret til velkomstprisen.
Sinuz
Mens mange rådgivere i øjeblikket bliver større, så er Sinuz et eksempel på, at man også kan få succes med den modsatte strategi. Sinuz blev stiftet 1. januar 2018 af fire erfarne ingeniører, der alle er ligeværdige partnere.
I dag er der 13 ansatte, og selskabet har nået en størrelse, hvor det både er robust, men ikke større end at det kan sikres, at alle kan følge med i, at alle værdier bliver efterlevet, både i projekterne og internt i virksomheden.
Sinuz har på kort tid formået at blive en gældende spiller i branchen med mange små og store projekter – hvor flere og flere bliver med et bæredygtigt aftryk, og selskabet er derfor nomineret til velkomstprisen.
Generous Development
Generous Development har vundet en udviklingsaftale, der giver mulighed for at skabe et nyt og bæredygtigt boligbykvarter på Søagerskole-grunden i Egedal Kommune med et potentiale for at folde stedets potentiale ud på en cirka 35.000 kvm stor grund.
Søagerhusene er Generous Developments første projekt som nystartet virksomhed, der har den erfarne Anette Krarup som stifter. Hun startede sidste år for sig selv, brød med sin hidtidige arbejdsplads NVP og startede selvstændigt i eget navn. Målet er at skabe et selskab på et helt andet grundlag end de eksisterende i branchen.
– Vi ønsker at lade kærlighed og generøsitet flyde igennem processen lige fra opstarten af arbejdet med lokalplanen til boligerne står klar til indflytning, siger Anette Krarup om baggrunden for navngivningen af det nye projektudviklingsselskab.
Spotly
Proptech-platformen Spotly vil ’revolutionere ejendomsbranchen ved at bygge bro mellem butiksindehavere og kreative eller små erhvervsdrivende via co-sharing af Spots & Spaces’.
Martine Moflag har stiftet Spotly, hvor selve platformen netop er lanceret i Danmark efter tre års test af forskellige pop up-koncepter, håndholdte projekter og undersøgelse af, hvor behovet er størst, og hvordan de praktiske udfordringer med pop-ups skal løses.
Spotly formidler kortsigtet overtagelse af et lejemål eller et ’spot’ i et lokale til pop up-butikker, showrooms, kunstudstillinger eller udstillingsvinduer til kampagner eller andet. Spotly arbejder med spots ned til 1 kvm og en maksimal lejeperiode på tre måneder.
Bostad
Bostad er en nyskabelse blandt internationale investorer i Danmark. Med en ambition om at ville være det bedste, regionale boligselskab i Danmark er selskabet stormet frem på det danske marked med en tro på fortsat vækst i de regionale kernebyer og et mål om at have flere end 1.000 lejeboliger.
Den tidligere Catella-profil William Kanta er blevet adm. direktør og skal nu sørge for at udbygge porteføljen yderligere.
– Det er en spændende rejse, der er sat i gang for at bygge Danmarks førende regionale boligselskab, sagde William Kanta i forbindelse med offentliggørelsen af strategien.
Hvis du ikke allerede har stemt på din favorit til Årets velkomst, kan du stemme på den og de nominerede i de fire andre kategorier i forbindelse med Ejendomspriserne 2020. Stem via linket her
Du kan kun stemme én gang – god fornøjelse!