Estate Media –

Nyheder – Danmark

Ejendomspriserne 2020: Fem kæmper om Årets projekt – giv din stemme

Som optakt til prisuddelingen zoomer redaktionen denne gang ind på de nominerede til ’Årets projekt’. Stem via linket i bunden af artiklen

Søren Duran Duus

mandag 13. juli 2020 10:25

For niende år i træk uddeler Estate Media den 10. september priser til en række profiler i ejendomsbranchen, der på forbilledlig vis har været med til at vise best practice inden for sit felt.

Som optakt til prisuddelingen zoomer redaktionen denne gang ind på de nominerede til ’Årets projekt’. Frem til og med den 26. august kan du nå at afgive din stemme på de nominerede til Ejendomspriserne, som fra i år har skiftet navn fra Estate Media Priserne. Priserne består af i alt fem priser – Årets projekt, Årets transaktion, Årets forbillede, Årets velkomst og hovedprisen; Ejendomsprisen.

Læs mere i Ejendomspriserne 2020: Se de nominerede og stem på dine kandidater

Årets projekt

Prisen for Årets projekt går til det bedste og mest bemærkelsesværdige, nye projekt i 2019/20. Prisen kan gives for projektet som helhed, for den arkitektoniske udformning eller for en særlig beliggenhed. Der er mange priser også i Danmark, der belønner og priser arkitekter. Projektprisen vil derfor oftest gå til den bygherre/team, der har stået bag et projekt og været ham eller hende, der har valgt at bevilge pengene og taget risikoen.

 

Vandværket – Københavns Nordvestkvarter

Det 1.400 kvm store Vandværket på Rabarbervej i Københavns Nordvestkvarter er blevet renoveret til ny værdighed af serieiværksætteren Rasmus Storgaard. Bygningen er oprindeligt tegnet af arkitekten Ludvig Fenger, men i forbindelse med udvikling af boliger i området har Rasmus Storgaard valgt at omdanne Vandværket til et multifunktionelt forsamlingshus med konferencefaciliteter, kontorer og restaurant. Alt er sat i stand, så man fortsat fornemmer, at der er tale om en tidligere industribygning.

Målet har været – udover at renovere en ellers nedslidt bygning – at skabe et samlingspunkt i en lidt forsømt del af byen og give noget tilbage til kvarteret.

Rasmus Storgaard har selv projekteret og trækker desuden på en række underentreprenører.

 

Kronborg Strandby – Helsingør

Med direkte udsigt til havet og mulighed for sand mellem tæerne, når man træder ud fra sin bolig, er 24 huse med i alt 157 boliger skudt op på Kronborg Strand i Helsingør som en naturlig del af strandengen – og samtidig tæt på Helsingør by og Kronborg Slot.

Det er det første projekt på kyststrækningen og er blevet til i et enestående samarbejde mellem investorerne PFA og PBU og senere vinderne af arkitektkonkurrencen, Arkitema, sammen med bygherrerådgiver Kuben Management.

Udviklingen af projektet har været komplekst: Første stykke af grunden blev købt lige før finanskrisen i 2006, men et vedholdende udviklingsarbejde resulterede i opnåelsen af flere byggeretter. Boligerne er attraktive for folk, der allerede bor i området, men har i høj grad også tiltrukket købere fra blandt andet København. Udviklet af PBU og PFA med Kuben Management som bygherrerådgiver.

 

Villa Copenhagen – København

Godt 1,7 milliard kr. er der brugt på at omdanne det tidligere centralpostkontor ved Hovedbanegården til et af Københavns bedste hoteller. Blandt andet er der en imponerende courtyard, man kan hænge ud i, og en 25 meter lang rooftop-pool. Bygherre Petter Stordalens ambition er at skabe et åbent hotel og dermed en vibrerende ny del af byen, der kan matche Nyhavn i den anden ende af det indre København.

Villa Copenhagen bliver et hotel indrettet i moderne nordisk stil, men som samtidig har taget højde for mange af de historiske elementer i bygningen med udgangspunkt i bæredygtigt design, arkitektur og masser af kunst.

Hotellet er indrettet af Universal Design Studio med arkitekt Richard McConke i spidsen, mens arkitektstudioet Earth Studio har designet hotellets bærekraftige Earth suite, og luksussmykkemærket Shamballa Jewels har indrettet hotellets courtyard samt flere suiter herunder Danmarks måske dyreste i det tidligere direktørkontor. Det London-baserede designstudio Goddard Littlefair har stået for designet af hotellets brasserie, bar, bageri og mødefaciliteter.

Villa Copenhagen-projektet er udviklet i samarbejde med det svenske arkitektfirma Krook & Tjäder og det danske arkitektfirma Kullegaard.

 

Akuthus – Viborg

I løbet af de seneste 9 år er Regionshospitalet Viborg blevet bygget om og udvidet for godt 1 milliard kr. Med projektet har hospitalet blandt andet udvidet med nye sengeafsnit og klinikker, ligesom der er bygget ny Patologi, nyt Vestdansk Center for Rygmarvsskade, nyt p-hus – og nu altså også 25.500 kvm nyt akutcenter, som på mange måder er flagskibet i det samlede byggeri.

Visionen med det nye akutcenter er at tilbyde et helende behandlingsmiljø med sammenhængende patientforløb. Akutcentret byder derfor på masser af dagslys, udsigt og varme materialer, samtidig med at kort afstand mellem specialer og funktioner bidrager til at styrke arbejdsflowet i bevidsthed om, at hver unødig meter, som personalet skal løbe, har betydning for patienternes sikkerhed, personalets trivsel og dermed også for hospitalets økonomi.

Region Midtjylland er bygherre, Aart og Årstiderne Arkitekter har designet og ÅF og WSP har været rådgivende ingeniører.

 

Lidls nye hovedkontor – Aarhus

Udvendige trapper og terrasser i seks etagers højde samt et solbelyst indvendigt atrium er nogle af grebene bag et nyt kontor- og parkeringshus på Godsbanen i Aarhus for dagligvarekæden Lidl.

Arkitektfirmaet Link Arkitekturs intention har været at skabe arkitektur, der understøtter byliv og aktivitet og med en beliggenhed i hjertet af Aarhus’ kreative bydel og med den nye arkitektskole som en af de nærmeste naboer er det nye projekt en del af de visionære planer for det nye brokvarter i Aarhus K.

Lidls nye hovedkontor består af 11.000 kvm kontor, en konceptbutik på cirka 2.500 kvm og et parkeringshus med cirka 350 parkeringspladser til både Lidl og de omkringliggende bygninger.

 

Hvis du ikke allerede har stemt på din favorit til Årets projekt, kan du stemme på den og de nominerede i de fire andre kategorier i forbindelse med Ejendomspriserne 2020. Stem via linket her

Du kan kun stemme én gang – god fornøjelse!

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Nrep henter projektudviklingsdirektør hos Danica Ejendomme

Pluss, Virksomheder og mennesker / torsdag 13. august 2020

Dansk familieejet investor køber stor portefølje af international investor

Pluss, Investering / torsdag 13. august 2020

Kommune sælger 22.000 kvm. grund

Industri og logistik / torsdag 13. august 2020

To nye på vej i Byggesocietetets landsbestyrelse

Virksomheder og mennesker / torsdag 13. august 2020

– Markedsfører en tredjedel af boligmarked med proptech

PropTech, Pluss, Nordisk / torsdag 13. august 2020

Vinder opgave på journalisthøjskole-grund

Bolig, Byggeri / torsdag 13. august 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 20. august kl. 09:00

Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Tirsdag den 25. august kl. 09:00

VENTELISTE - Paragraf 5, stk. 2

- konsekvenser og fremtidsperspektiver

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland