PFA’s store udviklingsprojekt på Redmolen i Københavns Nordhavn. Kontorbygningen Spidsen ses på spidsen. Illustration: Dimension Design

Pihl & Søn vinder kontrakt til 800 millioner kr. i Nordhavnen

Pihl & Søn har underskrevet totalentreprisekontrakt på PFA’s markante kontorbygning Spidsen på Redmolen, som er en del af Københavns Nordhavns nye by- og erhvervsområde.

Det drejer sig om en cirkulær bygning på 26.000 kvm med 5.400 kvm kælder. Kontrakten er på 800 millioner kr.

– Efter et rigtig godt og konstruktivt forløb om kontrakten ser vi nu frem til at komme i gang med at bygge et yderst flot kontorbyggeri på en unik beliggenhed. Vi vil gøre vores absolut bedste til at leve op til PFA’s tillid og ser frem til et fortsat godt samarbejde med PFA, rådgiverne og vores øvrige samarbejdspartnere. Vi er stolte over, at PFA som bygherre har set fordelen ved os, siger de to adm. direktører Halldór P. Ragnarsson og Hans Anker Nielsen i henholdsvis Pihl & Søn og LM Byg.

PFA har samlet hele projektholdet i et kontorfællesskab på Sluseholmen.

– Vi er meget tilfredse med, at vi er blevet enige med Pihlkonsortiet om en aftale angående totalentreprise på vores attraktive grund på spidsen af Redmolen. Vi ser frem til samarbejdet og glæder os over, at vi nu er kommet et skridt nærmere, at vi kan slå dørene op til denne helt unikke kontorejendom på en af Københavns fineste adresser, siger ejendomsdirektør i PFA, Michael Bruhn.

Projektets rådgivere er Rambøll og Vilhelm Lauritzen Arkitekter med Cobe og Tredje Natur som underrådgivere.

Klar til indflytning i 2023
Bygningen, der ventes at stå klar til indflytning i foråret 2023, skal fungere som et flerbrugerhus med plads til mere end 20 lejere og vil indeholde lejemål fra cirka 700 kvm og opefter. Der er allerede på nuværende tidspunkt indgået kontrakt med en ankerlejer, som lejer i alt 13.000 kvm.

Kontorbygningen Spidsen på Redmolen i Københavns Nordhavn. Illustration: Vilhelm Lauritzen Arkitekter/Cobe

Pihl samarbejder om opgaven gennem Pihlkonsortiet bestående af virksomhederne Pihl & Søn, LM Byg og M.J. Eriksson, der i fællesskab kan håndtere større totalentrepriser i forhold til de enkelte selskaber hver for sig.

Virksomhederne har hver sit speciale og i konsortie-sammenhæng hver sit ansvarsområde.

M.J. Eriksson udfører i egenproduktion jord og kloakarbejder, funderingsarbejder, byggegrubeindfatninger, grundvandssænkning og øvrige anlægsarbejder. LM Byg udfører i egenproduktion råhusarbejder, herunder betonarbejde, elementmontage, stålarbejder og elementleverance, og Pihl & Søn tager sig af overordnet planlægning, projekt- og projekteringsledelse samt styring af lukning, installationer og aptering.

Læs om Pihl & Søns seneste årsregnskab i Genopstået Pihl & Søn lander overskud på 5,5 millioner kr.

Læs også:

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder