Estate Media –

Nyheder – Danmark

Per Kongsbak og Søren Jensen.

De skal genskabe Pihl & Søn som ny dansk storentreprenør

En af årets helt store nyheder i byggebranchen er beslutningen om at genrejse Pihl & Søn. Nu fortæller ejerkredsen yderligere om strategien og status på projektet. Foruden Halldor P. Ragnarsson hentes flere erfarne branchefolk til Pihl for at blive en del af projektet. En af dem er selv tidligere Pihl-mand.

Kamilla Sevel

torsdag 6. april 2017 8:16

Det genrejste Pihl meldte i februar sin tilbagekomst til den danske byggebranche, og selvom man endnu ikke har sat spaden i jorden på det første byggeprojekt, så er der stor interesse for projektet. Den nye ejerkreds, der består af erfarne branchefolk, har haft travlt. Blandt andet med at ansætte erfarne folk fra byggebranchen.

– Vores mål er at blive bygherrernes foretrukne samarbejdspartner, og derfor forsøger vi at sætte landsholdet med de bedste medarbejdere. Mange tidligere Pihl-ansatte har vist interesse i at komme tilbage, og vi har allerede ansat en række erfarne og anerkendte byggefolk i tunge stillinger, siger bestyrelsesformand Lars-Christian Brask.

En af disse profiler er Per Kongsbak, der er hentet ind som afdelingsdirektør. Han har tidligere været ansat hos Pihl i syv år og har senest været i Züblin og Skandinaviska Glassystem. Nu bliver han blandt andet ansvarlig for virksomhedens aktiviteter som projektudvikling og -optimering samt salg og tilbud. Per Kongsbak var ansvarlig for opførelsen af FN Byen og Aller Huset, og han glæder sig over at være en del af genrejsningen i det nye Pihl.

– Jeg er stolt over igen at være en del af Pihl & Søn, og jeg glæder mig til at etablere det nye selskab i den danske byggebranche. Vi vil skabe en sund forretning og specialisere os som hoved- total- og styringsentreprenør, for der er behov for kvalitet og godt samarbejde i branchen, siger Per Kongsbak.

Derudover er Søren Jensen ansat som tilbudschef. Han har været hos Enemærke & Petersen i over 20 år, hvoraf 15 år var som tilbudschef, hvor han var ansvarlig for beregning af tilbud på byggeopgaver i både hoved- og totalentreprise. De seneste tre år har han været tilbudschef hos Anker Hansen & Co.

Lars-Christian Brask er bevidst om Pihls afslutning og netop derfor er det vigtigt for ham, at forretningen drives med et solidt kapitalgrundlag og de styresystemer, som den øvrige ejerkreds har gode erfaringer med fra deres andre succesfulde entreprenørforretninger.

– Vi har styr på det juridiske setup, økonomiafdelingen og it. Med ansættelsen af erfarne byggefolk og en Pihl-mand som Per Kongsbak har vi taget endnu et skridt i den rigtige retning. Han kender den helt særlige Pihl-ånd, og med ham og de øvrige medarbejdere ombord er vi godt i gang med at få skabt den særlige kultur igen, siger Lars-Christian Brask.

Efter Pihls tilbagevenden har ejerkredsen fået mange positive tilkendegivelser fra erfarne branchefolk, som tidligere adm. direktør i NCC, Søren Ulslev, og Peer Kisbye, der gennem mere end 25 år har haft ledende poster i dansk byggeri. De roser ejerleder og idemand Carsten Mindegaard.

– Carsten Mindegaard har eksemplarisk ledet og styret LM Byg til en god og sund entreprenørvirksomhed i opgangs- og nedgangstider, og jeg er sikker på, at han vil gøre det samme med Pihl & Søn A/S. Som rådgiver synes jeg, at det er positivt med en ny spiller på banen, da markedet trænger til ekstra konkurrence. Jeg har igennem de sidste tre år mødt mange tidligere ansatte fra Pihl, der har drømt om at komme tilbage. Nu har de chancen, så jeg er sikker på, at det bliver en succes, siger Peer Kisbye.

Halldor P. Ragnarsson starter først som adm. direktør i Pihl & Søn A/S den 1. august 2017, idet MT Højgaard ønsker at fastholde ham i konkurrenceklausulen.

Læs også Genrejst Pihl & Søn ser behov for flere entreprenører

Kommentarer

Seneste nyt

250.000 kvm shoppingcenter til over 7 milliarder kr. på vej i Abu Dhabi

Pluss, Mapic, Retail / torsdag 15. november 2018

Arkitours udvider med ny partner

Arkitektfirmaer / fredag 16. november 2018

CBRE: Transaktionsvolumen i Danmark falder 10-20 procent i 2018

Erhvervsmæglere, Investering, Transaktioner / torsdag 15. november 2018

Ejendomsforvaltningsselskab investerer i 9.000 kvm boligprojekt i Ørestad

Pluss, Bolig, Byggeri, Investering, København / torsdag 15. november 2018

Danmark får nyt videns- og forskningscenter med 400-500 ansatte

Ejendom, Kontor / torsdag 15. november 2018

Kivi-Tex køber to Falck-ejendomme på 8.600 kvm i hovedstadsområdet

Investering, Transaktioner / torsdag 15. november 2018

Kommende konferencer

Tirsdag den 20. november kl. 13:30

Moms og skat

- update mod 2019

Torsdag den 22. november kl. 09:00

Almene boliger

- nye projekter, investering, samarbejde og udvikling

Jobmarked

Nyeste opslag

   

Senior Projektleder til ingeniør- og arkitektvirksomhed i København

     

Ejendomsadministrator for Castellum

       

Specialister i fast ejendom

       

Projektchef til projektudvikling

 

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland