Per Kongsbak og Søren Jensen.

De skal genskabe Pihl & Søn som ny dansk storentreprenør

Det genrejste Pihl meldte i februar sin tilbagekomst til den danske byggebranche, og selvom man endnu ikke har sat spaden i jorden på det første byggeprojekt, så er der stor interesse for projektet. Den nye ejerkreds, der består af erfarne branchefolk, har haft travlt. Blandt andet med at ansætte erfarne folk fra byggebranchen.

– Vores mål er at blive bygherrernes foretrukne samarbejdspartner, og derfor forsøger vi at sætte landsholdet med de bedste medarbejdere. Mange tidligere Pihl-ansatte har vist interesse i at komme tilbage, og vi har allerede ansat en række erfarne og anerkendte byggefolk i tunge stillinger, siger bestyrelsesformand Lars-Christian Brask.

En af disse profiler er Per Kongsbak, der er hentet ind som afdelingsdirektør. Han har tidligere været ansat hos Pihl i syv år og har senest været i Züblin og Skandinaviska Glassystem. Nu bliver han blandt andet ansvarlig for virksomhedens aktiviteter som projektudvikling og -optimering samt salg og tilbud. Per Kongsbak var ansvarlig for opførelsen af FN Byen og Aller Huset, og han glæder sig over at være en del af genrejsningen i det nye Pihl.

– Jeg er stolt over igen at være en del af Pihl & Søn, og jeg glæder mig til at etablere det nye selskab i den danske byggebranche. Vi vil skabe en sund forretning og specialisere os som hoved- total- og styringsentreprenør, for der er behov for kvalitet og godt samarbejde i branchen, siger Per Kongsbak.

Derudover er Søren Jensen ansat som tilbudschef. Han har været hos Enemærke & Petersen i over 20 år, hvoraf 15 år var som tilbudschef, hvor han var ansvarlig for beregning af tilbud på byggeopgaver i både hoved- og totalentreprise. De seneste tre år har han været tilbudschef hos Anker Hansen & Co.

Lars-Christian Brask er bevidst om Pihls afslutning og netop derfor er det vigtigt for ham, at forretningen drives med et solidt kapitalgrundlag og de styresystemer, som den øvrige ejerkreds har gode erfaringer med fra deres andre succesfulde entreprenørforretninger.

– Vi har styr på det juridiske setup, økonomiafdelingen og it. Med ansættelsen af erfarne byggefolk og en Pihl-mand som Per Kongsbak har vi taget endnu et skridt i den rigtige retning. Han kender den helt særlige Pihl-ånd, og med ham og de øvrige medarbejdere ombord er vi godt i gang med at få skabt den særlige kultur igen, siger Lars-Christian Brask.

Efter Pihls tilbagevenden har ejerkredsen fået mange positive tilkendegivelser fra erfarne branchefolk, som tidligere adm. direktør i NCC, Søren Ulslev, og Peer Kisbye, der gennem mere end 25 år har haft ledende poster i dansk byggeri. De roser ejerleder og idemand Carsten Mindegaard.

– Carsten Mindegaard har eksemplarisk ledet og styret LM Byg til en god og sund entreprenørvirksomhed i opgangs- og nedgangstider, og jeg er sikker på, at han vil gøre det samme med Pihl & Søn A/S. Som rådgiver synes jeg, at det er positivt med en ny spiller på banen, da markedet trænger til ekstra konkurrence. Jeg har igennem de sidste tre år mødt mange tidligere ansatte fra Pihl, der har drømt om at komme tilbage. Nu har de chancen, så jeg er sikker på, at det bliver en succes, siger Peer Kisbye.

Halldor P. Ragnarsson starter først som adm. direktør i Pihl & Søn A/S den 1. august 2017, idet MT Højgaard ønsker at fastholde ham i konkurrenceklausulen.

Læs også Genrejst Pihl & Søn ser behov for flere entreprenører

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

– Sofie Michalsik er mere end et talent

Kristian Axel Nielsen har ramt et åbent vindue