Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen, Holbæk Kommune, og adm. direktør og ejer Hans-Bo Hyldig, FB Gruppen. Foto: Presse
Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen, Holbæk Kommune, og adm. direktør og ejer Hans-Bo Hyldig, FB Gruppen. Foto: Presse

FB Gruppen vinder områder af Holbæk Have

FB Gruppen vinder udbuddet af delområde 2-6 i bydelen Holbæk Have.

Således har kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune besluttet at sælge delområde med købsoption på den resterende del af Holbæk Have til FB Gruppen.

Den tilbudte købesum udgør 41,7 millioner kr. for den bindende del af tilbuddet (etape 1) og en samlet pris på 135 millioner kr. for hele arealet (delområde 2-6). Det samlede bydelsprojekt for Holbæk Have vurderes i alt til en anlægssum i omegnen af 2,5 milliarder kr. Dermed bliver det potentielt set én af de største investeringer i Holbæk Kommunes historie.

Holbæk Have – delområde 2-6, der efter en beslutning i Holbæk Kommunalbestyrelse, skal realiseres af FB Gruppen over de kommende 10 år. Illustration: Holscher Nordberg Architects

Holbæk Kommunalbestyrelses accept af tilbuddet fra FB Gruppen skyldes blandt andet projektudviklingskoncernens erfaring med for eksempel byudviklingsprojektet af det historiske Grønttorv i Valby, at FB Gruppen har præsenteret den bedste helhedsplan for Holbæk Have, samt at selskabet har den bedste økonomiske styrke og finansieringsplan.

Det glæder selvsagt adm. direktør og ejer Hans-Bo Hyldig, FB Gruppen, at have vundet udbuddet af delområde 2-6 i bydelen Holbæk Have.

– Vi er både glade for og stolte over at få lov til at udvikle Holbæk Have, som efter vores opfattelse er et af de allermest attraktive områder i byen – ikke mindst på grund af den store park. Parken og de grønne værdier vil vi arbejde videre med i udviklingen af bydelen, så vi kan sikre, at beboerne bor grønt midt i byen, siger Hans-Bo Hyldig.

Der kan bygges cirka 1.000 boliger i alt, og Hans-Bo Hyldig vurderer, at det vil tage omkring 10 år at udvikle det store område. For at sikre, at beboerne ikke skal bo på en byggeplads i 10 år har FB Gruppen valgt at inddele området i fire delområder, som hver tager to-tre år at bygge.

Samarbejder med PKA
Gennem de sidste otte år haft FB Gruppen i forbindelse med flere større udviklingsprojekter haft et tæt samarbejde med pensionsselskabet PKA, der blandt andet er pensionskasse for sygeplejersker og en række medarbejdergrupper inden for den offentlige sektor. Det er derfor begge parters forhåbning, at samarbejdet kan videreføres omkring Holbæk Have med PKA som finansiel partner og blivende investor i en del af projektets boligudlejningsejendomme.

Byggeri af almene boliger er allerede i gang i Holbæk Have, hvor Boligselskabet Midtsjælland i september 2019 tog det første spadestik til 96 nye boliger. Hvordan den samlede boligmasse og udbygningshastigheden kommer til at være for resten af Holbæk Have vil foregå i løbende dialog mellem FB Gruppen og Holbæk Kommune.

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder