Estate Media –

Nyheder – Danmark

Københavnere synes at FB Gruppen-bygning er den smukkeste

Amaryllis Hus vinder publikumsprisen ved den årlige bygningspræmiering. Byggeriet er samtidig blandt de seks, der er præmieret af kommunen.

Martin Burlund

torsdag 11. april 2019 13:35

Københavnerne har siden 6. marts kunne stemme på deres yndlingsbyggeri til publikumsprisen, der netop er uddelt ved Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering i Festsalen på Københavns Rådhus den 10. april.

I år gik prisen til Amaryllis Hus, der er et nybyggeri på Grønttorvet opført af FB Gruppen. Amaryllis Hus var oppe imod store navne og kendte byggerier – heriblandt Kulturtårnet, Noma og Hotel Herman K.

– Vi bygger boliger for mennesker, og boliger vi kan være stolte af. I dag kan vi i høj grad dokumentere begge visioner. Når københavnerne har stemt på Amaryllis Hus, som deres yndlingsbyggeri, viser det, at det vi gør, er det rigtige. Og derfor er vi både taknemmelige og stolte over prisen, siger FB Gruppens adm. direktør Hans-Bo Hyldig.

– Sidste år bad vi for første gang københavnerne give deres mening til kende ved uddelingen af publikumsprisen. Prisen er en rigtig fin tilføjelse til kommunens mangeårige tradition for at præmiere smukt byggeri, siger medlem af Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg Jonas Bjørn Jensen (S), der stod for at uddele præmieringerne.

3.086 stemmer blev afgivet, hvilket er knap 1.000 flere end 2018. Her blev der afgivet 2.098 stemmer, da Axel Towers vandt første udgave af publikumsprisen under Københavns Kommunes bygningspræmiering.

Ud over Amaryllis Hus er følgende bygninger præmieret af Københavns Kommune:

Hotel Herman K

Hotel Herman K er et vellykket eksempel på, hvordan man bevarer og genbruger. I dette byggeri er der respekt for historien, og hotellet er udformet og indrettet med stor kærlighed for detaljen og stor bevidsthed om potentialerne i de eksisterende rum og materialer.

Kulturtårnet

Med Kulturtårnet er der skabt en lille perle midt i byen, og med den nye brug af tårnet har man åbnet et ellers lukket rum op for offentligheden. Den fælles indsats og tanken om at give folk en ny oplevelse i et af byens hemmelige rum er vægtet højt i bedømmelsen.

Noma

BIG har udvist stærk sans for brugen af materialer i om- og tilbygningen, og der er gjort meget ud af at sikre en sammenhæng med den historiske kontekst. De har arbejdet sig tæt på materialerne med aner af den nordiske arkitektur, hvilket er både smukt og gennemført.

Kalvebod Fælled Skole

Udefra ligner det en svær størrelse, men indvendigt er det vellykket og detaljeret. Variationen i rummene, lysningerne og de høje, glidende overgange mellem rummene gør det til en landskabelig oplevelse. Det er en kvalitet, at man ikke som det første tænker ’skole’.

Amaryllis Hus

Det er svært at bygge i et nyt byområde, og i dette tilfælde bør samarbejdet med bygherren påskønnes. Det er tydeligt, at der er taget stilling til omgivelserne, før man har tænkt lejligheder, og det smitter positivt af på helhedsindtrykket.

Dortheavej

Det er et meget spændende bud på, hvordan man billigt får et unikt byggeri med et helt særligt særpræg. BIG og Bo-Vita står med Dortheavej bag et af den senere tids mest bemærkelsesværdige almene boligprojekter, der kan inspirere andre almene boligselskaber.

Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1902. Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.

Læs også: Britisk kapitalforvalter køber 8.000 kvm boliger i Valby (+)

Læs også: Capital Investment sælger Aarhus-ejendom for trecifret millionbeløb

Læs også: Her er planerne for Aberdeen Standards 36.500 etagemeter i København K (+)

 

 

Kommentarer

Seneste nyt

Transaktionsvolumen falder fra 30 til 19 milliarder kr. på halvt år

Investering, Transaktioner / torsdag 18. juli 2019

Svært at afsætte store lejligheder i København og Aarhus

Bolig / fredag 19. juli 2019

Internationale investorer går efter disse ejendomme i Danmark

Pluss, Investering, Transaktioner / torsdag 18. juli 2019

Colliers udvider vurderings- og rådgivningsteam til 30 mand

Erhvervsmæglere, Virksomheder og mennesker / torsdag 18. juli 2019

Google vil bygge mindst 15.000 boliger som led i byggeprojekt til 100 milliarder kr.

Pluss, Bolig, Investering / fredag 19. juli 2019

Estate Media Priserne: Fem kæmper om Projektprisen – giv din stemme

Estate Media Prisen / torsdag 18. juli 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 29. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2019

- alt der glimter er ikke guld!

Tirsdag den 10. september kl. 09:00

ABR 18 i praksis

- kontrakter, honorering og tvisteløsning

Jobmarked

Nyeste opslag

Executive Assistant

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland