Københavnere synes at FB Gruppen-bygning er den smukkeste

Københavnerne har siden 6. marts kunne stemme på deres yndlingsbyggeri til publikumsprisen, der netop er uddelt ved Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering i Festsalen på Københavns Rådhus den 10. april.

I år gik prisen til Amaryllis Hus, der er et nybyggeri på Grønttorvet opført af FB Gruppen. Amaryllis Hus var oppe imod store navne og kendte byggerier – heriblandt Kulturtårnet, Noma og Hotel Herman K.

– Vi bygger boliger for mennesker, og boliger vi kan være stolte af. I dag kan vi i høj grad dokumentere begge visioner. Når københavnerne har stemt på Amaryllis Hus, som deres yndlingsbyggeri, viser det, at det vi gør, er det rigtige. Og derfor er vi både taknemmelige og stolte over prisen, siger FB Gruppens adm. direktør Hans-Bo Hyldig.

– Sidste år bad vi for første gang københavnerne give deres mening til kende ved uddelingen af publikumsprisen. Prisen er en rigtig fin tilføjelse til kommunens mangeårige tradition for at præmiere smukt byggeri, siger medlem af Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg Jonas Bjørn Jensen (S), der stod for at uddele præmieringerne.

3.086 stemmer blev afgivet, hvilket er knap 1.000 flere end 2018. Her blev der afgivet 2.098 stemmer, da Axel Towers vandt første udgave af publikumsprisen under Københavns Kommunes bygningspræmiering.

Ud over Amaryllis Hus er følgende bygninger præmieret af Københavns Kommune:

Hotel Herman K

Hotel Herman K er et vellykket eksempel på, hvordan man bevarer og genbruger. I dette byggeri er der respekt for historien, og hotellet er udformet og indrettet med stor kærlighed for detaljen og stor bevidsthed om potentialerne i de eksisterende rum og materialer.

Kulturtårnet

Med Kulturtårnet er der skabt en lille perle midt i byen, og med den nye brug af tårnet har man åbnet et ellers lukket rum op for offentligheden. Den fælles indsats og tanken om at give folk en ny oplevelse i et af byens hemmelige rum er vægtet højt i bedømmelsen.

Noma

BIG har udvist stærk sans for brugen af materialer i om- og tilbygningen, og der er gjort meget ud af at sikre en sammenhæng med den historiske kontekst. De har arbejdet sig tæt på materialerne med aner af den nordiske arkitektur, hvilket er både smukt og gennemført.

Kalvebod Fælled Skole

Udefra ligner det en svær størrelse, men indvendigt er det vellykket og detaljeret. Variationen i rummene, lysningerne og de høje, glidende overgange mellem rummene gør det til en landskabelig oplevelse. Det er en kvalitet, at man ikke som det første tænker ’skole’.

Amaryllis Hus

Det er svært at bygge i et nyt byområde, og i dette tilfælde bør samarbejdet med bygherren påskønnes. Det er tydeligt, at der er taget stilling til omgivelserne, før man har tænkt lejligheder, og det smitter positivt af på helhedsindtrykket.

Dortheavej

Det er et meget spændende bud på, hvordan man billigt får et unikt byggeri med et helt særligt særpræg. BIG og Bo-Vita står med Dortheavej bag et af den senere tids mest bemærkelsesværdige almene boligprojekter, der kan inspirere andre almene boligselskaber.

Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1902. Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.

Læs også: Britisk kapitalforvalter køber 8.000 kvm boliger i Valby (+)

Læs også: Capital Investment sælger Aarhus-ejendom for trecifret millionbeløb

Læs også: Her er planerne for Aberdeen Standards 36.500 etagemeter i København K (+)

 

 

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder