Udviklingsdirektør Carsten Houtved, FB Gruppen. Foto: FB Gruppen

FB Gruppen ansætter udviklingsdirektør til ekspansion

Carsten Houtved er 2. januar tiltrådt som udviklingsdirektør i FB Gruppen. Her skal han primært finde industri- og havnearealer, der kan konverteres til boliger og bydele. Carsten Houtved kommer med erfaring fra blandt andet MT Højgaard, Kuben Byg samt Realdania og har været involveret i bygge- og anlægsprojekter som Køge Kyst, kanalbyen Fredericia C, Nærheden i Høje Taastrup Kommune og naturbydelen Ringkøbing K.

FB Gruppen forbereder sig på at udvide forretningsområdet på Sjælland – især hovedstadsområdet – til i de kommende år at rykke ind i flere store byer i Danmark.

– Vores hidtil største projekt er Grønttorvet i Valby, hvor vi i disse år udvikler en helt ny bydel med over 2.300 blandede boliger. Sammen med vores øvrige projekter i Ringsted, Holbæk, Farum, København og Roskilde har de stadigt større byggerier på Sjælland medført øget interesse fra andre dele af landet. Dem vil vi selvfølgelig gerne se nærmere på, siger adm. direktør Hans-Bo Hyldig, FB Gruppen.

Som led i ekspansionen er Carsten Houtved ansat i en nyoprettet direktørstilling. Egentlig var Carsten Houtved slet ikke i markedet for at finde et nyt job, men derimod ledte han selv efter medarbejdere til sin egen virksomhed, Procasa. Her har han sammen med partner Steen Fischer de senere år været rådgiver for blandt andet Realdania og for Københavns Lufthavne i forbindelse med hotelbyggeri og rådgivet SAS i forbindelse med salg af ejendomsportefølje. Desuden har Procasa rådgivet BRF og Finansiel Stabilitet.

Helt ny drejning
– De strategiske overvejelser tog en helt ny drejning, da jeg kom i dialog med FB Gruppen om et par spændende projekter. Så i stedet for at finde folk til Procasa, skriver jeg mig nu selv ud af ligningen og kaster mig over dét, jeg er bedst til, nemlig projektudvikling og ejendomssalg, siger Carsten Houtved, der er uddannet statsautoriseret ejendomsmægler, valuar og har en HD i afsætning.

Carsten Houtved har siden midtfirserne arbejdet med salg af ejendomme og projektudvikling i en stribe danske byer. Fra sin tid med salg af sommerhuse og boliger hos Thorkild Kristensen i Aalborg over en periode hos Eriksen Erhverv og Home Erhverv landede Carsten Houtved til sidst hos MT Højgaard og Kuben Byg, hvor han fra 2005 til 2009 havde ansvaret for en portefølje på 2,5 milliarder kr.

Siden 2003 har FB Gruppen i en række byer udviklet og bygget flere end 2.500 indflytningsklare boliger. I disse år omdanner projektudviklerkoncernen Grønttorvet i Valby til en ny bydel med 2.300 blandede boliger til en værdi på tæt ved 5 milliarder kr.

Stærkt 2017 for FB Gruppen 
FB Gruppen landede i 2017 et overskud på 85 millioner kr. mod 146 millioner i 2016. Det skete med en nettoomsætning på 505 millioner kr. mod 1.026 millioner året før.

I 2017 opnåede selskabet et driftsresultat på 104 millioner kr. mod 182 millioner i 2016.

FB Gruppen A/S havde per 31. december 2017 en egenkapital på 282 millioner kr. mod 240 millioner på samme tidspunkt året før.

Seneste navnenyheder:

Deas Asset Management opruster med profiler

Deas mister direktør – skal være ansvarlig for pensionskassers ejendomsportefølje

Dall & Lindhardtsen overtager Leandesign

Sweco henter markedschef i Moe til ny Design Hovedstaden-afdeling (+)

Ejendomsforeningen Danmarks nye navn endelig vedtaget

Læs mange flere navnenyheder her

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder