Balders to nye byggefelter i Høje Taastrup C kaldes indtil videre A10 og A17 og har tilsammen en byggeret på 17.750 kvm, heraf går 17.180 kvm til boliger og 570 kvm til erhverv. Illustration: Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C
Balders to nye byggefelter i Høje Taastrup C kaldes indtil videre A10 og A17 og har tilsammen en byggeret på 17.750 kvm, heraf går 17.180 kvm til boliger og 570 kvm til erhverv. Illustration: Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C

Balder køber 17.750 kvm byggeret i Høje Taastrup C

Balder køber yderligere to byggefelter i Høje Taastrup C. Det svenskejede ejendomsselskab er allerede i gang med at opføre ejendommen ’Agerhusene’ i Høje Taastrup, ’Lerholmen’ og ’Lynghaven’ i den nye bydel Nærheden, der også er en del af Høje-Taastrup Kommune.

De to byggefelter, der indtil videre kaldes A10 og A17, har tilsammen en byggeret på 17.750 kvm, heraf går 17.180 kvm til boliger og 570 kvm til erhverv. Begge byggefelter har – ifølge adm. direktør Flemming Joseph Jensen, Balder Danmark – en attraktiv beliggenhed direkte ud til det nye parkstrøg. A10 ligger ligger skråt over for det kommende rådhus.

– Der sker mange spændende tiltag i den nye bydel, og vi ser derfor masser af potentiale i at bidrage til denne udvikling. Høje Taastrup byder allerede på en del kultur- og fritidsaktiviteter, gode indkøbsmuligheder og en gennemtænkt infrastruktur. Alt dette er kvaliteter, som vores lejere efterspørger. Muligheden for at bo så tæt på København og samtidig få mere plads til familien og adgang til grønne arealer er noget, vi har en klar forventning om, at mange vil finde attraktivt, siger Flemming Joseph Jensen.

Aktører og tidsplan
Der er endnu ikke udarbejdet konkrete projekter for udnyttelsen af byggefelterne, men de bliver udviklet i samarbejde mellem Balder Danmark som bygherre, Sjælsø Management som projektudvikler og styringsentreprenør og Mangor & Nagel som projekternes arkitekter.

Ejendommene opføres som sluttede karrébebyggelser med varierende højder og porte, der åbner op til fælles gårdrum. Hver ejendom kommer forventeligt til at bestå af over 100 lejeboliger på mellem 2 og 4 værelser. Herudover kommer der erhvervslejemål i stueplan i begge ejendomme. Opstarten for de to byggeprojekter er endnu ikke fastlagt, men Balder forventer, at opførelsen af A10 går i gang ultimo 2020, og A17 begynder medio 2021.

Med de to nye projekter har Balder i alt omkring 750 boliger i Høje Taastrup og er hermed en af de største aktører inden for udlejningsboliger i kommunen.

Høje-Taastrup Kommune er ved at realisere en udviklingsplan for den nye bydel Høje Taastrup C, som omfatter et område på 262.000 kvm. Her opføres 1.200 nye boliger med plads til 3.000 beboere, og der bliver 107.000 kvm til erhverv og 9.500 kvm til publikumsvendt service som for eksempel butikker og supermarkeder. Bydelen ligger mellem indkøbscentret City2 og Høje Taastrup Station og bliver kommunens nye samlingspunkt.

Læs meget mere om Balder i det nye Estate Magasin nr. 6, der udkommer i dag den 9. december. Læs pdf-udgaven her

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder