Foto: Google Maps

LLO: Afskaf paragraf 5, stk. 2

Bølgerne i debatten går højt om den såkaldte moderniseringsregel med den mindre mundrette betegnelse Boligreguleringslovens paragraf 5, stk. 2.

Det får Lejernes Landsorganisation, LLO, til at gentage, at foreningen for bolig- og erhvervslejere ønsker at komme af med den omdiskuterede regel.

– Brugen af paragraf 5, stk. 2. udhuler almindelige menneskers ret til at leve et liv i tryghed og med en hverdag der – også økonomisk – hænger sammen, lyder det fra LLO anført af landsformand Helene Toxværd.

Ifølge LLO’s tal er huslejen i 5.2.-renoverede boliger steget med 63 procent siden 2007, og huslejen fordobles næsten, når udlejerne bruger 5.2-paragraffen.

– Allerede i dag er 38 procent af de lejemål, der kan 5.2-moderniseres, blevet det, og det kan mærkes, både for dem, der har måttet leje en af disse lejligheder, og for dem, der tvinges længere og længere væk fra job, familie og venner, fordi de simpelthen ikke kan finde lejligheder de har råd til at bo i, fremfører Lejernes Landsorganisation.

Boligreguleringslovens paragraf 5, stk. 2 gør det muligt at hæve huslejen, hvis ejer moderniserer et lejemål for minimum 258.000 kr., som er beløbsgrænsen i 2019.

Læs også Boligminister om ekspertgruppens nye rapport om 5.2-renoveringer: Kan være en alt for lukrativ forretning

Læs også DR afviser Ejendomdanmarks kritik af ’De riges by’

Læs også Ejendomdanmark: DR misbruger tal om 5.2-renoveringer og mangler nuancer

Læs også LLO anklager Ejendomdanmark for at føre skræmmekampagne

Læs også Ny rapport: Regeringsindgreb kan koste pensionskunder 10 milliarder kr.

Læs også Frederiksberg-borgmester frygter indgreb over for 5.2-renoveringer





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder