Estate Media Priserne: Fem kæmper om Transaktionsprisen – giv din stemme

For ottende år i træk uddeler Estate Media den 29. august priser til en række profiler i branchen, der på forbilledlig vis har været med til at vise best practice inden for sit felt. Gå direkte til afstemningen her

Som optakt til prisuddelingen zoomer redaktionen denne sidste gang ind på de nominerede til ’Transaktionsprisen 2019’. Frem til og med 18. august kan du nå at afgive din stemme på de nominerede til Estate Media Priserne 2019, som består af Velkomstprisen, Projektprisen, Transaktionsprisen, Årsprisen og Årets forbillede.

Læs mere i Estate Media Priserne 2019: Se de nominerede og stem på dine kandidater

Transaktionsprisen 2019

Prisen går til en aktør, der har gennemført årets mest spektakulære transaktion. Transaktionen kan være spektakulær i form af størrelse, karakter, sammensætning eller på grund af de involverede aktører. Prismodtageren vil oftest være en rådgiver i form af en advokat eller erhvervsmægler, men kan også være køber eller sælger, og der kan både være tale om en ejendomstransaktion eller en transaktion i branchen.

Køb af boliger i Bella Kvarter

AXA Investment Managers blev del af årets største transaktion, da selskabet på vegne af enheder i AXA Gruppen købte boliger for 1,3 milliard kr. Det er Rubik Properties, der har hjulpet dem ind i det danske marked, og der er tale om en portefølje på i alt godt 36.000 kvm boliger i Bellakvarter i Ørestad.

Solstra Capital Partners var sælger. Solstra købte i 2012 Bella Center, som den nye bydel skyder op omkring og har siden byfortættet rundt om centret med det mål at skabe et byrum inspireret af de københavnske brokvarterer.

Colliers har formidlet transaktionen for sælger. KPMG har assisteret AXA på den revisionsmæssige side.

Handlen viser, at det både kan lade sig gøre at tiltrække nye, udenlandske investorer, men også, at arbejdet med at skabe en bydel i bydelen rundt om Danmarks største messecenter vurderes til at skride attraktivt frem i retning mod et godt blandet boligkvarter.

Køb af PostNord-ejendom i Aarhus

PostNord-ejendommen på Ankersgade i Aarhus har en fremtrædende beliggenhed og blev solgt til Olav de Linde i maj. Der var stor konkurrence om ejendommen med 11 seriøse tilbud, hvor 4 kvalificerede sig til slutspillet og Olav de Linde vandt med en lille margin til nr. 2.

Transaktionen viser, at når det sættes sammen på den rette måde og med de rette købere i spil, så kan ældre ejendomme med potentiale generere stor interesse. PostNord er den første offentligt ejede virksomhed, der benytter sig af en digital auktion.

– Med Ankersgade oplevede vi desuden at ved at holde prisforhandlingen digitalt kunne parterne i stedet fokusere på en ren dialog med fokus på risikominimering og win-win optimering. Vi finjusterede for eksempel betalingsbetingelser og overtagelsestidspunktet, siger ejendomschef Jesper Friisberg, PostNord, om salget.

Selv siger Olav de Linde om købet: – Ankersgade 12 er en ejendom, der passer godt i vores portefølje, og det er en ejendom med kant, som vi mener, at vi kan udvikle godt til det aarhusianske erhvervsliv og i tråd med vores ånd.

Køb af Regina-bygningen i Aarhus

Det er ikke så tit, at en kapitalfond formår at gennemrenovere en ejendom og alligevel gøre den attraktiv nok til, at en institutionel investor springer til. Men det er sket i tilfældet med den markante Regina-bygning midt på gågaden i Aarhus.

Industriens Pension købte ejendommen i april for et trecifret millionbeløb af Capital Investment, der på vegne af investeringsvirksomheden Aberdeen Standard Investments solgte bygningen, som de opkøbte i 2016 gennem CBRE, som også denne gang har stået for salget.

Årstiderne Arkitekter har blandt andet ændret kontorlokalerne i bygningen til 38 luksuslejligheder. Transaktionen er bemærkelsesværdig og kan vise sig at give værdi både til Aarhus generelt og til Industriens Pension.

– Vi vil gerne være med til sikre, at Regina-bygningen igen kan blive et livligt mødested, der kommer alle byens borgere til gode. Samtidig vil ejendommen med den unikke placering i det centrale Aarhus kunne skabe stabile og solide afkast til vores medlemmer, påpeger Industriens Pension.

Køb af UN 17-projektet i Ørestad

Nrep med rådgiverne Lendager Group og Årstiderne Arkitekter blev udpeget som vinderteam i forbindelse med projektet ”UN17 Village” på den yderste spids af Ørestad Syd. Konkurrencen markerer afslutningen på 25 års udvikling af Københavns nye bydel. Vinderprojektet, UN17 Village, er det første byggeprojekt i verden, der omsætter FNs 17 verdensmål til konkret handling.

By & Havn udbød ejendommen til salg til en forventet købesum på 8.000 kr. per kvm. Det helt særlige ved salget var de krav, der fulgte med til køberen. I stedet for at købe grunden og tilpasse projektet så dystede de fire prækvalificerede teams om retten til at købe byggefeltet ved at skabe det bedste projekt til Ørestads sydligste spids. By & Havn stillede for eksempel krav om, at byggeriet skulle kunne bæredygtighedscertificeres til minimum guld efter standarden DGNB.

Sundhed, klima, biodiversitet og social inklusion var afgørende, da By og Havn valgte UN17 Village. Bebyggelsen består af 380 boliger og fokus er på at skabe en god sammenhæng med nabolaget og den omkringliggende natur på Amager Fælled. Projektet blander boliger målrettet mod forskellige livssituationer for at fordre beboerdiversiteten.

Køb af Nordea Ejendomme

Adm. direktør Henrik Dahl Jeppesen, Deas. Foto: Deas

Deas købte i august 2018 ejendomsforvaltningsselskabet Nordea Ejendomme med 90 medarbejdere. Det har haft stor betydning ikke bare for medarbejderne, men også for strukturen i branchen generelt.

Nordea Ejendomme drev ved overtagelsen på vegne af Nordea Liv & Pension og andre en ejendomsportefølje på cirka 22 milliarder kr., og Deas driver dermed i dag porteføljen på cirka 2.300 ejendomme med i alt 77.000 lejemål.

Med overtagelsen af Nordea Ejendommes aktiviteter styrkede Deas sin position inden for både asset management og ejendomsadministration og forvalter en samlet portefølje på over 140 milliarder kr.

En spændende transaktion, de færreste havde set komme, men som gav stor genlyd. Og til bonusinfo, så ligger ejerskabet af ejendommene nu i pensionsselskabet Velliv.

Hvis du ikke allerede har stemt på din favorit til Transaktionsprisen, kan du stemme på den og de nominerede i de fire andre kategorier i forbindelse med Estate Media Priserne 2019. Stem via linket her

Du kan kun stemme én gang

Læs også Estate Media Priserne: Fem kæmper om at blive årets unge talent – giv din stemme

Læs også Estate Media Priserne: Fem kæmper om at blive årets forbillede – giv din stemme

Læs også Estate Media Priserne: Fem kæmper om Projektprisen – giv din stemme

Læs også Estate Media Priserne: Fem kæmper om Velkomstprisen – giv din stemme





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder