Estate Media –

Nyheder – Danmark

Estate Media Priserne: Fem kæmper om Projektprisen – giv din stemme

Som optakt til prisuddelingen i august zoomer redaktionen denne gang ind på de nominerede til Projektprisen 2019.

Søren Duran Duus

torsdag 18. juli 2019 10:30

For ottende år i træk uddeler Estate Media den 29. august priser til en række profiler i branchen, der på forbilledlig vis har været med til at vise best practice inden for sit felt. Gå direkte til afstemningen her

Som optakt til prisuddelingen zoomer redaktionen denne gang ind på de nominerede til ’Projektprisen 2019’. Frem til og med 18. august kan du nå at afgive din stemme på de nominerede til Estate Media Priserne 2019, som består af Velkomstprisen, Projektprisen, Transaktionsprisen, Årsprisen og Årets forbillede.

Læs mere i Estate Media Priserne 2019: Se de nominerede og stem på dine kandidater

Projektprisen

Prisen går til det bedste og mest bemærkelsesværdige nye projekt i 2018/2019. Prisen kan gives for energirigtighed, for en nyskabende projekttype eller mest sandsynligt for projektet som helhed, for den arkitektoniske udformning eller for en særlig beliggenhed. Der er mange priser også i Danmark, der belønner og priser arkitekter. Projektprisen vil derfor oftest gå til den bygherre/team, der har stået bag et projekt og været ham eller hende, der har valgt at bevilge pengene.

Ungdomsboliger i markante tårne: A Place To · Esbjerg

A Place To · Esbjerg er 418 boliger til unge i tre markante tårne, i folkemunde kaldet Kaktus-tårnene, designet af tegnestuen BIG til Tovværksgrunden i Esbjerg.

Projektet forsøger udover at skabe boliger at blive et mødested for alle i Esbjerg. Der bliver blandt andet indrettet gourmetrestaurant på toppen af det højeste tårn med udsigt over havet og den sydlige del af Jylland. I stueetagen bliver der café, mødesteder og hyggekroge både inde og ude. De tre tårne bliver henholdsvis 57, 35 og 23 meter høje.

Kaktus-tårnene stræber efter at blive en komplet boligløsning, der gør det nemt og komfortabelt at leve og studere med andre unge. Projektet er ikke mindst unikt, fordi det i samarbejde med det lokale erhvervsliv tilbyder forskellige relevante in-house services som at bestille sund mad – vegetar og protein, få skiftet sengetøj, vasket/renset tøj, repareret mobilen eller leje en cykel.

A Place To er allerede på vej med flere ejendomme andre steder i Danmark blandt andet i Aarhus og København, og der planlægges desuden ejendomme i Norge, Tyskland og Schweiz. Konsortiet bag A Place To er Windrose, der er et partnerskab mellem blandt andet BIG og Heimstaden med et meget erfarent hold med CEO Lars Kristensen, COO Peter Høpfner og David Zahle fra BIG

Fra erhverv til blandede boliger: Bjerrevej i Horsens

Over hele landet står erhvervsejendomme, der kunne fungere som boliger. Og samtidig er der overalt fokus på blandede boligformer. I Horsens har Kuben Management skabt en løsning, der tilgodeser begge dele. Her har ambitionen været at omdanne en udtjent erhvervsejendom med et samlet areal på over 36.000 kvm til boliger med blandede ejerformer.

Området ligger i den sydøstlige del af Horsens i et kvarter præget af mange parcelhuse fra 1970’erne med institutioner, skoler og dagligvarebutikker.

Den nye bebyggelse kommer til at give et løft til hele lokalområdet og vil bestå af henholdsvis lejligheder i punkthuse og en tæt-lav boligbebyggelse. Punkthusene i etape 1 og 2 er alle opført med blandede ejerformer, hvor de nederste 2 etager er almene boliger, mens de øverste 2 etager er private ejer og lejelejligheder. Projektets 3. etape bestående af tæt-lavt byggeri planlægges tilsvarende opført som en kombination af alment og private boliger.

Multifunktionelt: Generationernes hus

Generationernes Hus i Aarhus bliver det moderne bud på flere generationer under samme tag. Her kommer man til at kunne møde mennesker i alle aldre og livssituationer.

Huset kommer til at indeholde pædagogisk akvarium, vaskeri, sundhedsklinik, fælleskøkkener, værksteder, motionsrum, sanserum, orangerier og billedkunst-område. I alt bliver Generationernes hus på Aarhus Ø på over 27.000 kvm, og det får 304 boliger og en daginstitution med både vuggestue og børnehave.

En helt nyskabende måde at bygge boliger på for familier, ældre, børn og unge, handicappede og beboere på plejehjem. Generationernes Hus står færdigt i 2020 og er et godt bud på fremtidens ikke bare blandede byer, men boliger, hvor mange forskellige beboere og funktioner samles under samme tag. Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening er bygherrer, JFP er entreprenør og RUM og ERIK arkitekter har designet.

Upcycling: Ressourcerækkerne

I Ressourcerækkerne, som består af 92 lejelejligheder og rækkehuse i Ørestad, har Lendager Up sammen med AG Gruppen som bygherre udviklet nye, innovative metoder til upcycling af aflagte byggematerialer. Blandt andet er Ressourcerækkerne opført af upcyclede mursten fra Carlsbergs historiske bygninger, facadebeklædning, altan/terrassebrædder og gangstier på taget er skabt af genbrugstræ fra konstruktionen af Københavns Metrobyggeri og plankegulvene af overskydende egetræ fra Dinesens gulvproduktion.

På taget bliver der taghaver i egne taghuse, hvor man kan dyrke grøntsager eller nyde udelivet året rundt eller beboerne kan låne en plantekasse placeret på de fælles tagterrasser og få jord under neglene og frisk grønt på tallerkenen. Ressourcerækkerne giver dermed kant til de øvrige nybyggerier i Ørestad Syd

Ressourcerækkerne er tegnet af Lendager Group. AG Gruppen og Nrep var byggeherre på projektet, som de begge stadig ejer. Projektet afsluttes i løbet af sommeren 2019.

”Det er dejligt at kunne bo i et nybyggeri med god samvittighed”, siger en beboer i sin nominering.

Byforvandling: Alsik Hotel Sønderborg

Den 6. maj åbnede Alsik Hotel Sønderborg, som bliver en del af den tyske Steigenberger-kæde. Hotellet er designet af Henning Larsen Architects og bliver et markant vartegn for den nye bydel, som er under udvikling i Sønderborg. Et byprojekt, der i sig selv er enestående, og resultatet af et samarbejde med den verdenskendte arkitekt Frank Gehry om at udvikle den 50.000 kvm store Sønderborg Nordhavn til et nyt levende byområde.

Alsik byder på 190 værelser og suiter, der alle er indrettet med nordisk design. På 16. etage er der en udsigtsetage, Point of View, hvorfra besøgende får en fantastisk udsigt ud over Sønderborg og Als i 64 meters højde. Alsik indeholder dertil flere restauranter samt moderne møde- og konferencefaciliteter. Med separat indgang og åbent for alle får Alsik også Danmarks største spa og wellness.

Bitten og Mads Clausens Fond og PFA Ejendomme har skudt 700 millioner kr. i byggeriet, der dermed indgår i områdets udvikling med lejlighedskomplekser, kontordomiciler, multikulturhus og et kollegie på havnen. Alsik er 76 procent CO2-neutralt baseret på byggeri i lavenergiklasse, energieffektive installationer og energiforsyningen.

Læs også Estate Media Priserne: Fem kæmper om Velkomstprisen – giv din stemme

Hvis du ikke allerede har stemt på din favorit til Projektprisen, kan du stemme på den og de nominerede i de fire andre kategorier i forbindelse med Estate Media Priserne 2019. Stem via linket her

Du kan kun stemme én gang

Kommentarer

Seneste nyt

Henning Larsen opsøgte Rambøll: Vi er nødt til at have flere og andre kompetencer

Pluss, Arkitektfirmaer, Rådgivere / torsdag 12. december 2019

Henning Larsen-direktør efter opkøb: Vi beholder vores værdisæt og arkitektonisk tilgang

Pluss, Arkitektfirmaer, Rådgivere / torsdag 12. december 2019

Aktiv investor køber 12.225 kvm stort kontorbyggeri på Vestegnen for kvart milliard

Investering, Kontor, Transaktioner / onsdag 11. december 2019

Jeudan får ny direktør som led i generationsskifte – kommer fra chefstilling hos hovedejeren

Pluss, Virksomheder og mennesker / onsdag 11. december 2019

Agat lander underskud på 24 millioner kr. for 1.-3. kvartal

Regnskab og resultater / onsdag 11. december 2019

Tysk investor køber 4.200 kvm stor boligudlejningsejendom i Høje Taastrup

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / onsdag 11. december 2019

Kommende konferencer

Tirsdag den 14. januar kl. 09:00

Investering i lager- og logistikejendomme 

- investering, udvikling og nye knudepunkter

Torsdag den 16. januar kl. 09:00

Retail 2020

- nyeste trends og tendenser i et butiksmarked under hastig forandring

Jobmarked

Nyeste opslag

Senior Investment Manager

     

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland