Estate Media –

Nyheder – Danmark

Estate Media Priserne: Fem kæmper om Velkomstprisen – giv din stemme

Som optakt til prisuddelingen i august zoomer redaktionen denne gang ind på de nominerede til Velkomstprisen 2019.

Søren Duran Duus

onsdag 10. juli 2019 13:48

For ottende år i træk uddeler Estate Media den 29. august priser til en række profiler i branchen, der på forbilledlig vis har været med til at vise best practice inden for sit felt.

Som optakt til prisuddelingen zoomer redaktionen denne gang ind på de nominerede til ’Velkomstprisen’. Frem til og med 18. august kan du nå at afgive din stemme på de nominerede til Estate Media Priserne 2019, som består af Velkomstprisen, Projektprisen, Transaktionsprisen, Årsprisen og Årets forbillede.

Læs mere i Estate Media Priserne 2019: Se de nominerede og stem på dine kandidater

Velkomstprisen

Prisen går til en ny virksomhed eller initiativ i branchen, som er bemærkelsesværdig og interessant for branchens udvikling på den ene eller anden måde på forbilledlig vis.

 

PropTech Denmark

PropTech Denmark opfylder et kritisk behov for at udvikle ejendomsbranchens kapacitet til at identificere, implementere og drive ny ejendomsteknologi. Foreningen har på kort tid skabt et ambitiøst fællesskab for branchen med fokus på bedre brugeroplevelser, effektive værktøjer til brancheaktører og ikke mindst med fokus på bæredygtigt byggeri.

En øget brug af ny teknologi og udvikling af nye forretningsmodeller samt ejendomsprodukter er helt centralt for den videre udvikling af den danske ejendomsbranche – både kommercielt og i forhold til at udbrede bæredygtighed i ejendomsbranchen endnu mere.

Samtidig er proptech lidt svært at få styr på. Teknologi kan være forretningskritisk vigtigt at implementere, men det kan også være forretningskritisk at gøre på det forkerte tidspunkt. Det kommer PropTech Denmark forhåbentlig til at hjælpe branchen med bedre at kunne overskue.

 

Danmarks første Business Improvement District

Mange investeringsejendomme står overfor en række udfordringer. Det kan være svært at udvikle og fastholde ejendommenes værdi. Det bliver heller ikke nemmere, hvis byrummet/udearealerne ikke ’spiller’ med. I yderste konsekvens kan man være så uheldig, at ejendommene mister markedsværdi. Typisk er det ikke blot én ejendom i et område, som er ramt – oftest er det flere ejendomme på en gadestrækning eller i et helt kvarter.

CC Property, der nu er en del af Newsec Advisory, har netop stået for introduktion og igangsætning af det første ’Business Improvement District’, BID.

Newsec har taget den udfordring op og formået på mindre end 1 år at samle ejendomsbesidderne i Frederiksberggade omkring projektet Business Improvement District Frederiksberggade. BID fungerer på den måde, at initiativet sættes til afstemning blandt alle relevante parter inden for det pågældende område.

BID-initiativer findes i mange lande og har eksisteret siden 1980’erne, men bare ikke i Danmark.

 

Boligminister Kaare Dybvad

Så skete det. Siden slutningen af 1990’erne har Danmark ikke haft en ren boligminister. Det har vi fået nu. Der vil helt sikkert være masser af meninger om, hvorvidt Kaare Dybvad er den rigtige for branchen og på hvilke områder. Nogle vil være enige og andre uenige i hans kommende forslag. Men uanset så har vi nu bevågenhed på ejendomsbranchen efter mange års dødvande, hvor boligområdet – og dermed en stor del af ejendomsbranchens omdrejningspunkt – politisk har levet en hensygnende tilværelse i et hjørne af et andet ministerium.

Det er slut nu. Danmark har fået en engageret og vidende boligminister, der vil tage området alvorligt, og på Estate Media er vi sikre på, at Kaare Dybvad med sin indsigt i ejendomsbranchen vil lytte til de mange forskellige indgangsvinkler og aktører, der tilsammen udgør og bidrager til en af Danmarks største brancher.

 

SBB – Danmarks første investor i offentlige ejendomme

Bygningsstyrelsen, regioner og landets 98 kommuner har et enormt behov for kvm. Hidtil har offentlige myndigheder ikke været set som en selvstændig brugergruppe, men det er præcis, hvad det svenske ejendomsselskab SBB, der står for Samhällsbyggnadsbolaget, har specialiseret sig i. SBB har indtil videre været stærkt repræsenteret i Sverige, Norge og Finland, men endnu ikke i Danmark. Det blev der lavet om på i maj med et samarbejde med Rubik Properties og advokatfirmaet Bech-Bruun om det første opkøb i Danmark.

SBB har allerede købt flere ejendomme med offentlige lejere, og det virkelig spændende er, at der dermed er en aktør i det danske marked, som i mindre grad fokuserer på segmentet, men altså går efter lejertypen og dermed kan optimere produktet særligt rettet mod netop offentlige lejere.

Det bliver spændende at følge udviklingen i de kommende år og se, hvor godt SBB får fat i det danske marked.

Danmarks nye overblik – Nybygget.dk

Troels Bødker Feodor Nielsen (til venstre) og Rasmus Brohl stiftede i slutningen af 2017 virksomheden Nybygget, som står bag ejendomsportalen Nybygget.dk. Foto: Nybygget.dk

Nybygget.dk er en ny portal, der for alvor fik vind i sejlene i det forgangne år. Nybygget.dk-portalen er udviklet med mål om at give et fuldt overblik over samtlige projektbyggerier i Danmark og forbinde købere og lejere direkte med bygherrer.

Det vil være kontroversielt for mange i ejendomsbranchen, når nybygget.dk siger, at de vil udskifte mæglerne for projektsalg og -udlejning med ejendoms-software. De to stiftere mener, at markedet og informationen omkring nybyggerier er alt for uigennemsigtigt og ser en åbning for mere transparens. Rasmus Brohl og Troels Bødker Feodor Nielsen, begge i midt-trediverne, står bag portalen.

Helt overordnet er det gået over al forventning. Vi var godt klar over, hvor svært det er at bringe en ny måde at gøre tingene på til markedet. Samtidig er two-sided markets – som dette med købere og lejere på den ene side og bygherrer på den anden side – altid svært at få til at lykkes, fordi det ikke har værdi, før begge sider er “på”, forklarer de to iværksættere.

Nybygget.dk tiltrækker ifølge egne oplysninger over 45.000 købere og lejere hver måned.

Hvis du ikke allerede har stemt på din favorit til Velkomstprisen, kan du stemme på den og de nominerede i de fire andre kategorier i forbindelse med Estate Media Priserne 2019. Stem via linket her

Du kan kun stemme én gang

Kommentarer

Seneste nyt

Skatteminister: Nye boligskatter udskydes til 2024

Bolig / onsdag 23. oktober 2019

Koncenton og anden jysk udvikler køber op – vil bygge knap 10.000 kvm boliger på Fyn

Bolig, Investering, Transaktioner / onsdag 23. oktober 2019

EDC: Udskydelse af nye boligskatter rammer dele af boligmarkedet

Bolig / onsdag 23. oktober 2019

Overblik: Disse ejendomme har Freja solgt i 1. halvår

Pluss / onsdag 23. oktober 2019

Nordsjællandsk virksomhed køber kontorejendom i Birkerød

Pluss, Investering, Kontor, Transaktioner / onsdag 23. oktober 2019

ATP, Danica og Dades klar til store investeringer i shoppingcentre

Investering, Retail / onsdag 23. oktober 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 24. oktober kl. 09:00

Udviklings- og investeringsmuligheder i jyske byer

- få del i væksten i provinsen

Tirsdag den 29. oktober kl. 09:00

Due Diligence

- ved køb og salg af fast ejendom

Jobmarked

Nyeste opslag

Projektudviklingschef

     

     

Projektudviklingsdirektør

       

Estate Podcast


Seneste nyheder



Tags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland