Rødovre Centrum. Foto: Google Maps

Ejerfamilier sætter Rødovre Centrum til salg

Ejerfamilien bag landets største shoppingcenter målt på antal butikker, Rødovre Centrum, har besluttet at sælge centret, fordi ingen i fjerde generation vil tage over.

– Det er vemodigt, men vi tror, det er den rigtige beslutning at sælge det hele ud af familien, siger Jesper Andreasen, adm. direktør i Rødovre Centrum, og som taler på vegne af familien bag virksomheden, til Berlingske Business.

Familien har hyret Colliers til at stå for salget. Jesper Andreasen ønsker ikke at fortælle, hvad familien regner med at sælge centret for. I regnskabet bag Rødovre Centrum er centret værdisat til 3,2 milliarder kr. Men kilder vurderer over for Berlingske, at salgsprisen kan være 4-5 milliarder kr.

”Snart tid til nye kræfter”
I en pressemeddelelse siger Jesper Andreasen:

– Efter 27 spændende år i spidsen for et shoppingcenter, som kunderne flere gange har kåret som Danmarks bedste, er det snart tid til nye kræfter, som kan sikre fortsat udvikling og fremgang i Rødovre Centrum.

– Da familien ikke denne gang har en afløser til at påtage sig direktørposten, er vi blevet enige om at undersøge mulighederne for at afhænde centret til den rette, eksterne køber, forklarer Jesper Andreasen.

Rødovre Centrum åbnede 1. april 1966 som den første større og overdækkede centeretablering i Danmark. Shoppingcentret består i dag af 115.000 kvm, cirka 160 butikker, besøges årligt af 9 millioner mennesker og ventes at nå en omsætning i år på 2,3 milliarder kr.

I november 2017 købte ATP Ejendomme 50 procent af Danicas 16 butikscentre for 6,9 milliarder kr.

 

Fakta: Rødovre Centrum

Rødovre Centrum ejes af familierne Knudsen og Andreasen og er Danmarks største shoppingcenter målt på antal butikker. De 160 butikker og spisesteder suppleres af bl.a. 5 biografsale, 24 bowlingbaner, 800 kvm legeland, 1.800 kvm fitnesscenter samt et læge- og sundhedshus med 50 klinikker.

Det samlede areal udgør 115.000 kvm foruden parkeringsarealer til 3.250 biler. Rødovre Centrum blev i 2005 og 2011 kåret til Danmarks bedste shoppingcenter og har blandt andet modtaget æresprisen ”Årtiernes bedste shoppingcenter”.

Læs også Rødovre Centrum udvider med yderligere 15 butikker

Læs også Danske Shoppingcentre køber Herning Centret

Læs også Ejer får lov til at udvide shoppingcenter med 19.000 kvm

Læs også Presset Magasin-ejer overvejer at sælge kæden

Læs også TK Development dropper kombineret shoppingcenter og boliger i Storkøbenhavn – men nyt projekt er måske muligt (+)

Læs også Analyse: Forandring i butiksmarkedet – Steen & Strøms vej fra 16 til 3 centre (+)

Læs også ATP Ejendomme investerer 6,9 milliarder kr. i Danicas 16 indkøbscentre

Læs mange flere nyheder om butikker her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder