Magasin på Kongens Nytorv i København. Foto: Google Maps

Presset Magasin-ejer overvejer at sælge kæden

Den britiske ejer af Magasin du Nord, Debenhams, overvejer at sælge Magasin-kæden, skriver Reuters og Ritzau.

– Det er det rette tidspunkt for os til at kigge på den forretning, siger finansdirektør i Debenhams, Matt Smith.

Debenhams, der ejer flere hundrede stormagasiner i en lang række lande, nedjusterede tirsdag for tredje gang på 6 måneder efter konkurrencepres og et hårdt forretningsmiljø i kernemarkedet Storbritannien.

– Det er veldokumenteret, at det er exceptionelt hårde tider for detailmarkedet i Storbritannien, og vores salg i kvartalet afspejler dette. Vi ser ikke markedsforholdene ændre sig i den nære fremtid, siger adm. direktør i Debenhams, Sergio Bucherm, ifølge Reuters og Ritzau.

Der er seks Magasin du Nord-forretninger i Danmark på henholdsvis Kongens Nytorv i København, i Lyngby, Ørestad, Rødovre, Odense og i Aarhus.

ATP Ejendomme og Pensiondanmark overtog 30. december 2013 de historiske bygninger på Kongens Nytorv, der huser Magasin. De to selskabers ejerandel er på 50 procent hver. Sælger var Solstra Investments.

Salgsprisen blev ikke oplyst.

ATP Ejendomme og Pensiondanmark ejede i forvejen de tre Magasin-ejendomme i Lyngby, Odense og Aarhus, som er opkøbt gennem en årrække. De to sidste Magasin-forretninger ligger i centre.

Læs mere i ATP Ejendomme og Pensiondanmark køber Magasin på Kongens Nytorv

Tjente 230 millioner kr. i 2017
Magasin du Nord har sin oprindelse i 1868, hvor stifterne Theodor Wessel og Emil Vett grundlagde deres første forretning. I 1879 fik de lokaler i den daværende Hotel du Nord-ejendom på Kongens Nytorv og skiftede navn til Magasin du Nord.

Efter langt over 100 år under ejerskabet af stifterne og deres efterkommere samt en børsnotering i 1950’erne blev Magasin du Nord op til finanskrisen købt af et islandsk konsortium ledet af Baugur Group. I 2009 gik Baugur i betalingsstandsning, og Straumur overtog ejerskabet. Derefter blev pakistanske Solstra Holding ejer, inden britiske Debenhams købte Magasin du Nord samme år – i 2009.

Ifølge regnskabet fra Debenhams tjente Magasin du Nord 27 millioner pund, 230 millioner kr., i 2017. Debenhams er Storbritanniens næststørste kæde af stormagasiner og er noteret på børsen i London.

Læs også Nyt kombineret shoppingcenter og boliger på vej i Storkøbenhavn

Læs også TK Development dropper kombineret shoppingcenter og boliger i Storkøbenhavn – men nyt projekt er måske muligt (+)

Læs også Analyse: Forandring i butiksmarkedet – Steen & Strøms vej fra 16 til 3 centre (+)

Læs også Ny vicedirektør får ansvaret for ejendomsudviklingen i Aldi Danmark

Læs mange flere nyheder om butikker her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder