Det 144 meter høje kontorhus på Mindet 6 på havnen i Aarhus. Illustration: Byggeselskab Olav de Linde

Olav de Linde planlægger 144 m højt kontorhus i Aarhus

Der er i disse år for alvor kamp om at bygge i højden.

Nyeste projekt er et 144 m højt kontorhus i Aarhus, som Byggeselskab Olav de Linde planlægger at bygge skråt over for kulturhuset Dokk1 på havnen.

Det skriver Århus Stiftstidende om projektet med et samlet areal på 35.500 kvm, hvor der efter planen på øverste etage skal være café, restaurant og bar.

Foreløbig har Aarhus Kommune sendt projektet, der integrerer DLG’s gamle fabriksbygning på stedet som base for højhuset, i en såkaldt forhøring.

Illustration: Byggeselskab Olav de Linde

Går det igennem – også med at få vedtaget en lokalplan – vil arbejdet med at bygge højhuset og renovere den gamle fabriksbygning kunne gå i gang om 1,5 år. Derefter venter en byggeperiode på 3 år, skriver avisen, inden højhuset kan stå færdigt om 5 år.

Olav de Linde har arbejdet med projektet i flere år. Oprindeligt var planen 24 etager og 96 m, men mens Olav de Linde har ventet på, at kommunen fik højhuspolitikken for Mindet, Sydhavnen og rutebilstationen på plads, er det vokset markant.

Højere end Lighthouse og Aarhus City Tower
Langt hovedparten af DLG’s fabriksbygning bliver bevaret.

– Vi renoverer den historiske bygning, der bliver indgangen til det hele, og som kommer til at rumme en række udadvendte ting. Et galleri og alt muligt andet levende aktiviteter, der strækker sig ud på pladsen omkring bygningen, siger Olav de Linde til Århus Stiftstidende.

Hvis hans højhusprojekt på 144 m på Mindet 6 bliver en realitet, bliver kontorhuset højere end Lighthouse på 128 m. Og højere end Aarhus City Tower på 96 meter.

– Projektet er resultatet af en lang dialog med arkitekterne hos C. F. Møller om, hvordan vi bedst får forenet den gamle fabriksbygning med et højt, smalt tårn. Det er jo det sjove: At der op af den gamle industrielle bygning rejser sig et lyst tårn, siger Olav de Linde

Læs også Nu kan der bygges i højden – den såkaldte lugtparagraf fjernes

Læs også Bricks vil bygge boliger på Frederiks Plads

Læs også Afgørelsens time for Nordhavns-tårn udskudt til 8. maj

Læs også Nordhavns-tårn skal op på ekstraordinært møde i Teknik og Miljø

Læs også Politikere udskyder beslutning om H.C. Andersen-tårn





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder