Estate Media –

Nyheder – Danmark

Illustration: H.C. Andersen Adventure Tower

Politikere udskyder beslutning om H.C. Andersen-tårn

Skæbnen for det 280 meter høje højhusprojekt H.C. Andersen Adventure Tower er endnu ikke afgjort, fordi Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune mandag valgte at udskyde en afstemning, indtil en revideret projektplan ligger klar på et senere tidspunkt.

Søren Duran Duus

tirsdag 20. marts 2018 7:36

Ingen afklaring på H.C. Andersen Adventure Tower. Endnu.

Sådan lyder konklusionen, efter mandagens møde i Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune, hvor politikerne skulle stemme om, hvorvidt de ville give grønt lys til at bygge det 280 meter høje højhusprojekt H.C. Andersen Adventure Tower, som er tegnet af BIG.

Men sagen kom ikke til afstemning. Den blev i stedet sendt retur til de to forvaltninger for at blive fremlagt i en revideret form på et senere tidspunkt, oplyser Ritzau.

Det skyldes ifølge Alex Vanopslagh, medlem af borgerrepræsentationen i for Liberal Alliance og medlem af udvalget, uenighed om hastigheden på igangsættelsen af projektet.

– Der har været uenigheder om, hvor hurtigt man kan igangsætte projektet. Det har selvfølgelig en del betydning for, hvordan man gerne vil bygge.

– Jeg havde gerne set, at man kunne have en hurtigere proces, så man kunne fremme byggeriet ude i Nordhavn, siger han til Ritzau.

Dermed er fremtiden stadig uvis for H.C. Andersen Adventure Tower, som kan blive et af Danmarks største private investeringsprojekter på op til 6,5 milliarder kr.

“For os er det knald eller fald nu”
Forud for mandagens møde i Teknik- og miljøudvalget sagde Kurt Immanuel Pedersen, direktør i H.C. Andersen Adventure Tower, til Ritzau:

– For os er det knald eller fald nu. Vi har arbejdet med det i tre et halvt år og ønsker en klar afgørelse om køreplanen.

Selskabet ønsker at få fremskyndet lokalplanen for området i Nordhavn, så den er klar i 2020 – og ikke først i 2025, som forvaltningen ellers havde lagt op til ved at fremlægge en tids- og procesplan, som kan føre til en lokalplan for området i 2025.

Ifølge Kurt Immanuel Pedersen er det nødvendigt at fremrykke processen, hvis investorerne bag projektet skal sikre sig en aftale med Udviklingsselskabet By & Havn om et betinget køb af den 85.000 kvm store grund.

Omdrejningspunktet i det store H.C. Andersen Adventure Tower-projekt er en forlystelses- og oplevelsespark bygget op over temaet i H.C. Andersens eventyrlige fortællinger. Turistattraktionen vil både omfatte en udendørs forlystelses- og oplevelsespark samt indendørs forlystelser og temaudstillinger, så der kan skabes oplevelser for gæsterne året rundt.

H.C. Andersen-parken skal både underholde, oplyse og formidle.

Aktører med i projektet
Placeringen i det ydre område af Nordhavn er ud mod anløbskajen til krydstogtsskibene, der årligt modtager omkring 850.000 turister til København.

I tilknytning til forlystelses- og oplevelsesparken skal der efter planen etableres et vartegnsbyggeri på op til 280 meter med op til 75 etager, som bliver Nordens højeste bygning med hotel, observationstårn, konferencecenter, forretninger, kontorer og beboelse.

Der skal etableres både private og almene boliger inden for arealet, som vil blive omkranset af en offentlig, grøn park med gratis adgang for alle.

H.C. Andersen Adventure Tower i Københavns Nordhavn. Illustration: BIG

Bag H.C. Andersen Adventure Tower står projektudviklerne Kurt Immanuel Pedersen og John Christensen, som i forbindelse med det storstilede projekt samarbejder med BIG, SLA, Deloitte, KAB, Rambøll, Züblin, Forrec og ECA.

1,5 millioner besøgende årligt
Attraktionen med H.C. Andersen-temaet skal ifølge parterne være i højeste internationale klasse, og forventningen er, at attraktionen kan tiltrække mindst 1,5 millioner besøgende årligt. Udvikling og design af forlystelsesparken vil blive varetaget af virksomheden Forrec, der har udviklet 6 af verdens 10 mest besøgte forlystelses- og oplevelsesparker.

Inden mandagens møde i Teknik- og miljøudvalget håbede direktøren i H.C. Andersen Adventure Tower, at udvalget ville give grønt lys til projektet, så første spadestik kan tages i 2023. Og at hele byggeriet, der også omfatter byparken, kan være klar til åbning i 2027.

Den højeste bygning i Norden er i dag det 190 meter høje Turning Torso-tårn i Malmø.

Læs også Nu afgøres skæbnen for det 280 meter høje H.C. Andersen-tårn

Læs også Folk bag HCA Tower beskylder Great Northern for plagiat

Læs også H.C. Andersen-tårnets bagmand: Jeg tror 100 procent på, at vores plan bliver realiseret

( Besøgt 727 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Ny ejer af Danbolig Erhverv København – nordsjællandsk partnerkreds ud

Pluss, Erhvervsmæglere, København, Virksomheder og mennesker / onsdag 21. oktober 2020

Køber sjællandsk lejlighedskompleks for trecifret millionbeløb

Bolig, Investering, Transaktioner / tirsdag 20. oktober 2020

Østjysk Bolig finder midlertidig forretningsfører efter fyring og politianmeldelse

Almene, Bolig, Jura / onsdag 21. oktober 2020

A.P. Møller-Mærsk køber naboejendom for 420 millioner kr.

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / tirsdag 20. oktober 2020

Christian Bro Jansen: Talent er ofte overvurderet og hårdt arbejde undervurderet

Ung i Ejendom / tirsdag 20. oktober 2020

Direktør for byudviklingsselskabet Køge Kyst på udkig efter nyt job

Pluss, Virksomheder og mennesker / tirsdag 20. oktober 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 27. oktober kl. 09:00

Investering i fremtidens almene boliger

- grønne renoveringer for milliarder i den blandede by

Tirsdag den 3. november kl. 09:00

Boliglejeret

- de væsentlige og grundlæggende principperEstate Podcast

Seneste nyheder