Bricks vil bygge boliger på Frederiks Plads

Det var oprindelig tanken, at NCC og Bricks skulle opføre et kontorhøjhus på en grund på Frederiks Plads, men nu har Brick købt grunden selv og vil i stedet bygge boliger.

– Efterspørgslen efter de boliger, der allerede er opført på pladsen har været stor, og vi har stadig mange henvendelser fra folk, der ønsker at bo på Frederiks Plads. Derfor har det været naturligt at imødekomme efterspørgslen og søge at inddrage mere areal til boligformål på området, siger Martin Busk, direktør i Bricks.

Frederiks Plads er en helt ny bydel med både boliger, butikker og erhverv. Pladsen binder Frederiksbjerg sammen med bymidten og den nye havnefront. Konverteringen fra erhverv til bolig kræver dog en ændring af den eksisterende lokalplan, og der er derfor lokalplanarbejde i gang for øjeblikket.

Administrerende direktør i NCC Property Development, Ole Faurby, der hidtil har arbejdet med planer om at opføre kontor på arealet, er mere end tilfreds:

– Den fælles aftale er det helt rigtige i forhold til vores timing. Vi er for øjeblikket i gang med at opføre et kontorhus, et såkaldt Company House, i det modsatte hjørne af Frederiks Plads, og kan Bricks igangsætte boliger nu, betyder det, at bydelen hurtigere bliver færdig. Det kommer også vores lejere til gode, siger han.

Hvis lokalplanprocessen går som planlagt, vil opførelsen af de ekstra boliger gå i gang efter sommerferien.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder