Estate - Bricks’ planer på Frederiks Plads i Aarhus
Bricks’ planer på Frederiks Plads i Aarhus

Nu kan der bygges i højden – den såkaldte lugtparagraf fjernes

Der er nu udsigt til mere byggeri i højden

Således bliver den såkaldte lugtparagraf, der blev vedtaget 1. juni 2017, fjernet, fordi partierne bag lovændringen har fortrudt.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Paragraffen bliver fjernet efter pres fra politikere og erhvervsfolk.

Martin Busk, direktør i og medejer af ejendoms- og projektudviklingsselskabet Bricks, er blandt dem, der har kritiseret paragraffen, fordi den har gjort det umuligt at bygge boliger i højden. Men nu kan der igen bygges i højden, selvom der engang imellem er mulighed for lugtgener på altaner, eller hvis vinduer eller døre er åbne i høje bygninger.

Konkret har Bricks planer om at bygge en boligejendom i 25 etager og med over 200 lejligheder på Frederiks Plads i Aarhus.

– Det er fantastisk dejligt, at man har fundet en løsning, der tilgodeser såvel byudviklingen som virksomhederne. Nu kan vi komme videre, siger Martin Busk til Århus Stiftstidende.

Han roser både politikerne i Aarhus Byråd og Folketinget:

– Politikerne fortjener ros for, at de på tværs af partier har fundet en løsning. Det er dejligt, at politikere i Folketinget og i byrådet har brugt hinanden så godt. Og at Dansk Industri (som fik plantet en særlig lugtparagraf i den nye Planlov, red.) lokalt har været med til at finde et fælles fodslag.

Det var oprindelig tanken, at NCC og Bricks skulle opføre et kontorhøjhus på Frederiks Plads i det centrale Aarhus over for rutebilstationen, men Bricks endte med at købe grunden selv for i stedet at bygge boliger. Ejendoms- og projektudviklingsselskabets planer om at kunne gå i gang med byggeriet umiddelbart efter sommer 2017 blev dog ikke til noget på grund af netop den såkaldte lugtparagraf.

Læs også Bricks vil bygge boliger på Frederiks Plads

Læs også Bricks henter projektchef fra Niras til 40.000 kvm. projekt på Aarhus Ø

Læs også Bricks og Kemp Lauritzen sagsøger Region Midtjylland for stort millionbeløb

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder