Sådan kan Generationernes By i Esbjerg komme til at se ud. Illustration: Effekt og Lolk

Fagforening planlægger ny bydel i Esbjerg til 700 millioner kr.

Hvis Det Faglige Hus får realiseret sit projekt i fuldt omfang, bliver Generationernes By et af de hidtil største byudviklingsprojekter i Esbjergs historie. Således har fagforeningen planer om at bygge 300 familie- og seniorboliger i karré-stil og tæt/lav bebyggelse på Darumvej i Østerbyen, skriver Jydskevestkysten.

Som led i planen har Det Faglige Hus været på opkøb i Østerbyen og tidligere sikret sig både Esbjerg Kommunes gamle jobcenter og tidligere Aldi-butik – i alt omkring 19.000 kvm. Lige nu forhandler fagforeningen med tre villaejere og Rødgaards Import, der også ligger i området, og håber dermed at nå op på et samlet areal på 32.000 kvm.

– Kan vi ikke opnå aftaler med alle de tilstødende grundejere, kan vi realisere projektet i lidt mindre omfang. I projektet fokuserer vi meget på et grønt miljø, fælles opholdsområder og smalle gader. Byggeriet skal opføres i respekt for husene i området, hvor der ikke er bygget i højden. Det bliver ét til to etager og måske tre i et enkelt punkt, og det hele skal være en slags resort-område, der er mere eller mindre bilfrit, så biler kun findes i udkanten af bebyggelsen, siger adm. direktør Brian Elsted Hansen, Det Faglige Hus, til Jydskevestkysten.

Ifølge avisen sættes lokalplanarbejdet i gang om kort tid.

Læs også Esbjerg Towers-projekt til 360 millioner kr. ændrer planer (+)

Læs også Investering på kvart milliard: Esbjergensisk industrikoncern sælger 63 boliger

Læs også Investorer tvunget til at ændre planer for vestjysk tårnprojekt

Læs også Markant fald i antallet af tomme kontorer i Sydjylland

Læs også Ikea udskyder nyt varehus i Esbjerg på ubestemt tid

Læs flere nyheder om Esbjerg her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder