Esbjerg Towers består af tre tårne, hvoraf det højeste bliver 17 etager. Illustration: BIG

Investorer tvunget til at ændre planer for vestjysk tårnprojekt

Nye regler i planloven, der skal beskytte erhvervsvirksomheder i forbindelse med boligbyggeri, har medført, at investorerne bag selskabet Esbjerg Towers har været tvunget til at ændre i byggeriet af de markante kaktuslignende tårne på Tovværksgrunden og mod deres vilje skabe Esbjergs højeste hotel.

Det siger adm. direktør Lars Kristensen, Esbjerg Towers, til Jydskevestkysten.

Erhvervsstyrelsen har over for Esbjerg Kommune påpeget, at projektet er påvirket af mulige lugtgener fra fiskemelvirksomheden Triplenine, og at en såkaldt luftspredningsberegning har vist, at bebyggelse i højder over 27 meter potentielt kan udsætte beboere for såkaldt luftbelastning over grænseværdien. Derfor må der kun etableres erhverv som for eksempel hotel eller kontorer, der ligger over 27 meter.

– Det har aldrig været en drøm for os at bygge et hotel. Sagen er den, at ny lovgivning har sneget sig ind i løbet af processen, og jeg må indrømme, at vi i den grad fik svedige håndflader, da vi erfarede om indsigelsen fra Erhvervsstyrelsen. Enten kunne vi smide det hele væk, og det overvejede vi faktisk, men vi besluttede alligevel at fortsætte med projektet, som vi allerede har brugt mange penge på, forklarer Lars Kristensen til Jydskevestkysten.

Ifølge direktøren er det primært det højeste tårn på 17 etager, der bliver påvirket, men Esbjerg Towers har ikke ønsket at etablere kontorer, og derfor har selskabet i stedet nødtvunget valgt at etablere 135 hotellejligheder i adskillige etager i det højeste af de tre tårne tegnet af BIG.

Lars Kristensen siger til Jydskevestkysten, at de nye planer har kostet omkring et halvt års forsinkelse. Han forventer, at byggeriet, som opdeles i etaper med de to laveste tårne, kan gå i gang omkring 1. juli. Efterfølgende begynder byggeri af det højeste tårn, og efter planen skal de første to tårne være klar til indflytning i december 2020, mens det højeste tårn vil stå færdigt cirka et halvt år efter.

Bygherreselskabet Esbjerg Towers består af et erfarent hold med CEO Lars Kristensen, COO Peter Høpfner og arkitekt David Zahle fra BIG, som i dag også er næstformand i Esbjerg Towers.

Læs mere i BIG skal tegne 450 ungdomsboliger i 3 højhuse i Esbjerg

Læs også Bestsellertårn kan blive højeste tårn i Vesteuropa

Læs også H.C. Andersen Adventure Tower indgår betinget købsaftale med By & Havn

Læs også Arkitektgruppen og ejendomsselskab strides om højhusbyggeri

Læs også Gefion-direktør: Vi har noteret os, at lokalplanforslaget ikke blev vedtaget (+)

Læs mange flere nyheder om højhuse her 

Læs flere nyheder om Esbjerg her

 

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder