Adm. direktør Kurt Immanuel Pedersen, H.C. Andersen Adventure Tower

Afgørelsens time for Nordhavns-tårn udskudt til 8. maj

Først den 8. maj ved folkene bag det storstilede H.C. Andersen Adventure Tower-projekt, om de kan gå videre med deres planer om projektet på op til 6,5 milliarder kr.

Oprindeligt skulle politikerne i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune 19. marts have stemt om, hvorvidt de ville give grønt lys til at bygge det 280 meter høje højhus tegnet af BIG.

Men det blev aldrig til en afstemning, fordi der er uenighed om hastigheden på igangsættelsen af projektet i Nordhavn. I stedet havde udvalget planer om et ekstraordinært møde i løbet af 14 dages tid, hvor politikerne igen skulle se nærmere på H.C. Andersen Adventure Tower, som kan blive et af Danmarks største private investeringsprojekter.

Men nu viser det sig, at også det trækker ud med en måneds tid, så den nye dato nu hedder 8. maj, hvor Økonomiudvalget i Københavns Kommune skal tage stilling til en fornyet tidsplan for projektet udarbejdet af forvaltningen efter ønske fra Teknik- og Miljøudvalget.

Inden da skal sagen op i Teknik- og Miljøudvalget den 23. april.

Da den politiske afgørelse i marts blev udskudt 14 dages tid, tog adm. direktør Kurt Immanuel Pedersen, H.C. Andersen Adventure Tower, udskydelsen med sindsro:

– At der kan går omkring 14 dage før næste møde i Teknik- og Miljøudvalget ændrer intet på vores projekt, hverken med hensyn til tidsplanen eller vores optimisme.

Store planer
Omdrejningspunktet i det store H.C. Andersen Adventure Tower-projekt er en forlystelses- og oplevelsespark bygget op over temaet i H.C. Andersens eventyrlige fortællinger. Turistattraktionen skal både omfatte en udendørs forlystelses- og oplevelsespark samt indendørs forlystelser og temaudstillinger, så der kan skabes oplevelser for gæsterne året rundt på en 85.000 kvm stor grund.

H.C. Andersen-parken skal både underholde, oplyse og formidle, som det lyder.

I tilknytning til forlystelses- og oplevelsesparken i det ydre område af Nordhavn skal der efter planen etableres et vartegnsbyggeri på op til 280 meter med op til 75 etager, som bliver Nordens højeste bygning med hotel, observationstårn, konferencecenter, forretninger, kontorer og beboelse.

Der skal etableres både private og almene boliger inden for arealet, som vil blive omkranset af en offentlig, grøn park med gratis adgang for alle.

Bag H.C. Andersen-projektet står projektudviklerne Kurt Immanuel Pedersen og John Christensen, som i forbindelse med det storstilede projekt samarbejder med BIG, SLA, Deloitte, KAB, Rambøll, Züblin, Forrec og ECA.

Kurt Immanuel Pedersen håber stadig på en politisk blåstempling af projektet, så første spadestik kan tages i 2023. Og at hele byggeriet, som også omfatter byparken, kan være klar til åbning i 2027.

Læs også Nordhavns-tårn skal op på ekstraordinært møde i Teknik og Miljø

Læs også Politikere udskyder beslutning om H.C. Andersen-tårn

Læs også Nu afgøres skæbnen for det 280 meter høje H.C. Andersen-tårn





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder