H.C. Andersen Adventure Tower i Københavns Nordhavn. Illustration: BIG

Nu afgøres skæbnen for det 280 meter høje H.C. Andersen-tårn

Der står meget på spil, når politikerne i Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune i dag mandag eftermiddag skal afgøre, hvorvidt de vil give grønt lys til at bygge det 280 meter høje højhusprojekt H.C. Andersen Adventure Tower, som er tegnet af BIG.

– For os er det knald eller fald nu. Vi har arbejdet med det i tre et halvt år og ønsker en klar afgørelse om køreplanen, siger Kurt Immanuel Pedersen, direktør i H.C. Andersen Adventure Tower, til Ritzau.

Selskabet ønsker at få fremskyndet lokalplanen for området i Nordhavn, så den er klar i 2020 – og ikke først i 2025, som forvaltningen ellers har lagt op til ved at fremlægge en tids- og procesplan, som kan føre til en lokalplan for området i 2025.

Ifølge Kurt Immanuel Pedersen er det nødvendigt at fremrykke processen, hvis investorerne bag projektet skal sikre sig en aftale med Udviklingsselskabet By & Havn om et betinget køb af den 85.000 kvm store grund.

Omdrejningspunktet i det store H.C. Andersen Adventure Tower-projekt er en forlystelses- og oplevelsespark bygget op over temaet i H.C. Andersens eventyrlige fortællinger. Turistattraktionen vil både omfatte en udendørs forlystelses- og oplevelsespark samt indendørs forlystelser og temaudstillinger, så der kan skabes oplevelser for gæsterne året rundt.

H.C. Andersen-parken skal både underholde, oplyse og formidle.

Aktører med i projektet
Placeringen i det ydre område af Nordhavn er ud mod anløbskajen til krydstogtsskibene, der årligt modtager omkring 850.000 turister til København.

Illustration: H.C. Andersen Adventure Tower 

I tilknytning til forlystelses- og oplevelsesparken skal der efter planen etableres et vartegnsbyggeri på op til 280 meter med op til 75 etager, som bliver Nordens højeste bygning med hotel, observationstårn, konferencecenter, forretninger, kontorer og beboelse.

Der skal etableres både private og almene boliger inden for arealet, som vil blive omkranset af en offentlig, grøn park med gratis adgang for alle.

Bag H.C. Andersen Adventure Tower står projektudviklerne Kurt Immanuel Pedersen og John Christensen, som i forbindelse med det storstilede projekt samarbejder med BIG, SLA, Deloitte, KAB, Rambøll, Züblin, Forrec og ECA.

1,5 millioner besøgende årligt
Attraktionen med H.C. Andersen-temaet skal ifølge parterne være i højeste internationale klasse, og forventningen er, at attraktionen kan tiltrække mindst 1,5 millioner besøgende årligt. Udvikling og design af forlystelsesparken vil blive varetaget af virksomheden Forrec, der har udviklet 6 af verdens 10 mest besøgte forlystelses- og oplevelsesparker.

Hvis der gives grønt lys af Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune, er første spadestik planlagt til at blive taget i 2023. Hele byggeriet, der også omfatter byparken, skal ifølge planen være klar til åbning i 2027.

Den højeste bygning i Norden er i dag det 190 meter høje Turning Torso-tårn i Malmø.

Læs også Folk bag HCA Tower beskylder Great Northern for plagiat

Læs også H.C. Andersen-tårnets bagmand: Jeg tror 100 procent på, at vores plan bliver realiseret





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder