Fra venstre er det Finn Birkjær Nielsen, Frank Mortensen, Torben Røsler og Morten Lykke. Foto: Innovater.

Aarhusiansk udviklerkoncern i markant strategiskifte

Den aarhusianske ejendomsudviklingsvirksomhed Innovater, der især er kendt for retailudvikling, ændrer ejerkredsen for at kunne udvide strategien.

– Vi tager det bedste af to strategier, siger stifter, partner og CEO Morten Lykke, Innovater.

Innovater har i mere end 15 år udviklet projekter indenfor detailhandels- og boligejendomme. Typisk er projekterne gået i jorden, når der lå en salgsaftale. Men for at få lidt flere ben at stå på vil Innovater også gerne kunne udvikle ejendomme og ligge med tingene i en periode, indtil de er udlejet. Det kræver kapital, og det er lykkedes de eksisterende ejere at finde nye kapitaltunge partnere, som kan understøtte den form for nye projekter.

– Vores hidtidige strategi har sikret virksomheden en meget stabil udvikling, men også hæmmet mulighederne for at øge væksten og indtægterne. Når vi nu udvider strategien er det på ingen måde et signal om, at vores normale strategi er ved at uddø. 85 procent af vores projekter i år er retail, og der er stor sandsynlighed for, at de vil være solgt på forhånd, men med de nye ejere kan vi udvikle forretningsmodellen og accelerere væksten, siger Morten Lykke.

I den hidtidige ejerkreds har der ifølge Morten Lykke gennem længere tid været dialog om mulighederne for at beholde ejerskabet af projekterne igennem opførelses- og udlejningsfaserne. Men også om, at det krævede en ændring af virksomhedens strategi og et øget kapitalgrundlag samt en større erfaring med ejerskab, drift og administration i de efterfølgende projektfaser. Derfor har Innovater været i markedet efter nye ejere, der kunne bidrage med netop de kompetencer.

Det er lykkedes at komme til enighed med investeringsselskabet Cecn, der indtræder i ejerkredsen efter Innovaters generalforsamling. Transaktionen gennemføres sådan, at den hidtidige aktionær i Innovater, Familien From, sælger alle sine aktier i Cecn, der ejes af Frank Mortensen og Torben Røsler, der har mere end 25 års erfaring med investeringer i virksomheder og ejendomsbranchen.

9 projekter i gang i øjeblikket
Cecns investeringsaktiviteter har dækket bredt over IT-, underholdnings- og ejendomsvirksomheder, og selskabet har opbygget stor erfaring i strategisk udvikling af virksomheder samt udvikling, drift og administration af ejendomme. Cecn skyder penge i Innovater via en kapitalforhøjelse og stiller yderligere projekt- og lånekapital til rådighed for selskabet.

– Mens vi har tænkt mere i udvikling, så har Frank og Morten mere tænkt i retning af, at hvis projektet er en god driftscase, så sætter vi gang i byggeriet, og så ligger vi med den til, den bliver udlejet, siger Morten Lykke.

Innovater har i øjeblikket 9 projekter under opførelse i Danmark fra Varde i vest til Tingbjerg og Frederiksberg i øst. De 9 projekter opfatter 23.200 kvm retail og cirka 250 boliger primært på Sjælland og i Storkøbenhavn. Cecn har tidligere købt en del projekter af Innovater.

– Derfor kender vi ejerne særdeles godt. Kapitalindskuddet betyder, at vi kan planlægge vores salg af projekterne mere optimalt, så en tungere ejerkreds giver muligheder i dagens marked. Det har vi allerede positioneret os efter, så jeg ser meget frem til samarbejdet med Torben og Frank om Innovaters fortsatte udvikling, siger Morten Lykke.

Innovater er stiftet i 2008 og har kontorer i Århus og på Frederiksberg. Selskabet har 16 ansatte og arbejder med udvikling af detailhandel- og boligejendomsprojekter i Danmark. Der er ikke ansatte til egenproduktion, så alt byggeri indkøbes fra samarbejdspartnere i fag-, hoved- eller totalentreprise.

Innovater blev i 2023 ramt af lavere aktivitet og højere byggepriser. Det kan du læse mere om her

Innovater bygger blandt andet ejerboliger i almene boligområde Tingbjerg vest for København. Læs eller genlæs rundvisningen med Jens Kramer Mikkelsen.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder