Jens Kramer Mikkelsen ved de nye rækkehuse i Tingbjerg. Foto: Estate Media/Kamilla Sevel.

Hundredvis af boliger på vej i nyt Københavnerkvarter

I 2016 fik boligorganisationerne fsb, SAB og Københavns Kommune fik besked på, at antallet af almene familieboliger i det store boligkvarter Tingbjerg-Utterslevhuse skulle ned på 40 procent inden 2030.

Det kan enten løses ved at fjerne nogle af de almene boliger, ved salg eller nedrivning eller ved at bygge nye private. I Tingbjerg har man valgt det sidste, og her er private aktører som Innovater og Nrep kommet ind i billedet. Nu vender udviklingen.

Der er indtil videre lokalplanlagt for 750 boliger og heraf er 79 private lejligheder og 8 private rækkehuse færdige, mens byggeriet af de næste 200 rækkehuse sættes i gang i efteråret, og der er planlægning i gang af 300 boliger på hovedvejen Ruten foruden et nyt plejehjem.

De første otte rækkehuse stod færdige i begyndelsen af 2022, og inden sommer blev der solgt yderligere 13 rækkehuse med overtagelse i august 2024. Alt i alt kommer der 400 nye, svanemærkede rækkehuse med 3-4 soveværelser på førstesalen og adgang til et grønt fællesområde lige udenfor den 10 kvm store terrasse.

– Til de større familier begynder vi i august 2024 at udbyde projektsalg. I første halvleg skal der i det område bygges 200 rækkehuse. Vi håber, at vi giver et brugbart positivt svar på, om man kan forene storbyboligen med forstadsbebyggelsen, og vi rammer et godt prispunkt, der ligger på samme niveau som en lejlighed i Brønshøj. Kvm prisen er cirka 33.000 per kvm, og det svarer til cirka det halve af prisen i det indre København.

Det nye Tingbjerg bliver bygget i samme stil som den tidligere arkitektur. Foto: Estate Media/Kamilla Sevel.

Innovater har stået for flere af de første udviklingsopgaver, mens Nrep er langsigtet investor. Blandt de igangværende udviklingsområder er:

  • Storetorv – 120 familieboliger og 4 butikker udviklet af Innovater
  • Nyt plejehjem med 120 boliger og ny Coop 365. I alt 11.500 kvm. i 4 etager. Indflytning i plejehjemmet i 2023. Udviklet af Innovater.
  • Cirka 15.000 kvm kombineret bolig- og erhvervsbyggeri. 120 lejligheder taget i brug i 2022. Udviklet af Innovater.
  • 25 familieboliger samt et senior-bofællesskab med 25 private lejligheder og fællesrum på hver etage til aktiviteter og ophold. I alt cirka 4.400 kvm. Udviklet af Innovater.
I bedste mening er Tingbjerg anlagt med alt for store grønne områder. Nu bliver der bygget rækkehuse på de åbne arealer. Foto: Estate Media/ Kamilla Sevel.

Få indsigt i forvandlingen af kvarteret i Estate Magasin nr. 4 – 2023, der udkommer i denne uge. Læs det her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder