Adm. direktør Carsten Toft Boesen, Niras. Foto: Niras

Niras løfter bundlinjen markant – toplinjen falder en spids

– Vi har klaret os bedre igennem 2020 og coronakrisen, end jeg havde turde håbe på.

Sådan siger adm. direktør Carsten Toft Boesen, Niras.

Det sker i en kommentar til 2020-årsregnskabet, hvor omsætningen faldt med 3 procent til 2.206 millioner kr. fra 2.279 millioner kr. Ifølge Carsten Toft Boesen skyldes nedgangen en generel økonomisk afmatning.

Omvendt steg resultatet efter skat med 46 procent til 62,2 millioner kr. fra 42,7 millioner kr. i 2019.

Ser man nærmere på de enkelte sektorer, har afmatningen primært ramt Byggeri, Industri og Udviklingssamarbejde, mens Infrastruktur, Forsyning og Miljø har oplevet vækst.

Niras havde før Corona fokus på at udvikle den internationale forretning, blandt andet i det norske og svenske marked, samt opkøb af industri- og bistandsrådgivere i Storbritannien og Holland. På trods af begrænsede rejsemuligheder har både den norske og den svenske forretning oplevet vækst og et øget overskud.

Udviklingsbistand og Food & Beverage er de to områder, der har været mest udfordret af Corona-pandemien, både som følge af stærkt vigende afsætningsmuligheder og relaterede aflysninger af projekter samt af manglende rejse- og dermed eksekveringsmuligheder.

Forventer vækst i 2021
Niras’ strategi for de kommende år byder på planer for yderligere vækst, blandt andet på det norske og svenske marked. Niras forventer en stadig stigende efterspørgsel på digitale løsninger, som er et område, der sammen med bæredygtighed forventes at fylde i ordrebøgerne i 2021.

– Vi er ret fortrøstningsfulde, når vi ser ind i 2021, hvor vores ordrebeholdning ser fornuftig ud. Ikke mindst i Infrastruktur, Klima, Forsyning og Miljø, og det går også fortsat ret godt for store dele af ejendomsmarkedet og dermed Byggeri. Det smitter positivt af på hele rådgiverbranchen og dermed på Niras. Vi oplever også, at der bliver investereret markant i Pharma, hvor vi med vores industrividen og erfaringer har vundet en række projekter. Og med vores nylige opkøb af Alfanordic bliver vi en endnu stærkere spiller i Life Science- markedet, siger Carsten Toft Boesen.

Niras Gruppen A/S er Danmarks tredjestørste rådgiverfirma og en international multidiciplinær rådgivningsvirksomhed med hovedkontor i Lillerød i Nordsjælland.

 

Seneste årsregnskaber – Niras

Kilde og tabel: Niras A/S’ årsrapport 2020

Læs også Niras tilfreds med 2019 – forventer fortsat vækst efter coronaviruskrisen





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder