Adm. koncernchef Jens-Peter Saul, Rambøll Gruppen. Foto: Rambøll

Rambøll tilfreds trods omsætningsdyk i 2020

Danmarks største ingeniør-, arkitekt- og rådgivningskoncern, Rambøll Gruppen, har netop fremlagt årsregnskab for 2020, som overraskende viser et omsætningsdyk på 4,1 procent til 13,6 milliarder kr. fra 14,2 milliarder kr. i 2019.

Til sammenligning opnåede Cowi i 2020 et omsætningsfald på 3 procent til godt 6,4 milliarder kr., hvilket dog primært skyldes frasalget af Cowis kortlægningsforretning og den svækkede norske kr.

Læs mere i Cowi ser lyst på 2021 efter rekordoverskud

Rambølls organiske vækst var negativ med 4,9 procent, og driftsresultatet før afskrivninger på goodwill, brand og kundekontrakter (ebita) udgjorde 682 millioner kr. mod 763 millioner kr. i 2019, hvilket resulterede i en ebita-margin på 5,0 procent mod 5,4 procent i 2019.

– Vi har formået at levere et tilfredsstillende resultat i et vanskeligt år samtidig med, at vi har forbedret vores cash flow markant, og vi kommer ud af 2020 som netto gældfri. Det viser, at Rambøll er en robust og sund virksomhed. Samtidig har vi fastholdt en meget høj kunde- og medarbejdertilfredshed på niveau med 2019, siger adm. koncernchef Jens-Peter Saul, Rambøll Gruppen, i en kommentar til årsregnskabet.

Rambølls driftsresultat før renter og skat (ebit) for 2020 var 278 millioner kr. sammenlignet med 341 millioner kr. i 2019, hvilket giver en ebit-margin på 2,0 procent mod 2,4 procent i 2019. Endelig steg den frie pengestrøm markant i 2020 til 1.127 millioner kr., hvilket er en stigning fra 468 millioner kr. i 2019.

Organisk vækst i tre lande og én forretningsenhed
Rambøll opnåede positiv organisk vækst i Norge, Finland, Tyskland og forretningsenheden for Vand med indtjening over 2019-niveau. USA, Storbritannien, Mellemøsten, Asien, Stillehavsområdet og forretningsenheden for Miljø & Sundhed blev negativt påvirket af pandemien.

– Ser vi fremad, er vi forsigtigt optimistiske med hensyn til de globale økonomiske udsigter efter pandemien, og vi ser positivt på de muligheder, vi kan skabe for vores kunder ved at udnytte vores kernekompetencer i at levere innovative og bæredygtige løsninger, siger Jens-Peter Saul uden at blive mere konkret.

Stilhed om Henning Larsen
1. januar 2020 overtog Rambøll det danske arkitektfirma Henning Larsen, men Jens-Peter Saul kommer ikke nærmere ind på den økonomiske udvikling i Henning Larsen.

Læs mere i Rambøll køber Henning Larsen Architects

Læs også Så meget har toppartnere i Henning Larsen tjent på Rambøll-salg

 

Fakta: Rambøll Gruppens ejerskab

– Rambøll Fonden er den primære ejer af Rambøll Gruppen A/S. Fonden har som hovedformål at tilgodese den langsigtede udvikling af virksomheden i overensstemmelse med kerneværdierne

– Aktierne i Rambøll Gruppens ejes 98 procent af Rambøll Fonden og 2 procent af medarbejderne i Rambøll

 

Seneste årsregnskaber – Rambøll Gruppen

Kilde og tabel: Rambøll Gruppen A/S’ årsrapport 2020

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder