Målet for Berlin Hyps nye hovedkvarter, som er navngivet B-One som følge af placeringen på Budapester Strasse 1, er at opnå DGNG Platin. Illustration: C.F. Møller Architects/Beauty & the Bit

C.F. Møller vinder konkurrence om tysk banks hovedkvarter

C.F. Møller Architects har vundet en international konkurrence om at tegne den tyske bank Berlin Hyps nye hovedkvarter i Berlin.

Det sker foran blandt andet arkitektvirksomheden Dorte Mandrup, som var blandt de syv deltagende hold i den inviterede konkurrence, hvor Berlin Hyp som bygherre står bag det 15.000 kvm store kontorprojekt.

– Vi er glade for at få muligheden for at understøtte Berlin Hyp i deres ambition om at være førende indenfor bæredygtige investeringer og skabe et state-of-the-art kontormiljø til dem. Vores tilgang har været at designe et grønt og demokratisk miljø ved at integrere, indendørs og udendørs, bygning og landskab – noget som vi er passionerede omkring, og som i et større perspektiv er til gavn for vores byer, siger partner og arkitekt Julian Weyer, C.F. Møller Architects.

Domicilet kommer til at ligge ved krydset mellem Landwehrkanal og Corneliusbrücke, og det nye hovedkvarter fuldender den eksisterende bebyggelse inden for rammerne af kvarterets udviklingsplan.

Ifølge Julian Weyer fungerer den 11 etager høje bygning som et referencepunkt på kanten af den vestlige del af Berlin.

Målet for Berlin Hyps nye hovedkvarter, som er navngivet B-One som følge af placeringen på Budapester Strasse 1, er at opnå DGNG Platin, der er den højeste DGNB-certificering.

Projektet forventes færdigt i 2023.

Deltagende hold i den inviterede konkurrence:

• C.F. Møller Architects (vinder)
• David Chipperfield Architects
• Love Architecture and urbanism ZT GmbH
• Gewers & Pudewill GmbH
• Thomas Müller Ivan Reimann Gesellshaft Architekten
• Dorte Mandrup
• Jürgen Mayer H. und Partner Architekten mbh

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder