Foto: Wikipedia

Entreprenør fundet til Danmarks største nedrivningsarbejde

12 højhuse i Brøndby Strand Parkerne skal i løbet af to års tid være blevet til 7. Og nu har man besluttet i kommunen, at det er Kingo Karlsen, der skal stå for nedrivningsarbejdet.

De 5 højhuse er PCB-inficerede. Det gør dem umiddelbart giftige at bo i, mens gasserne langsomt damper fra betonen. De andre højhuse er imidlertid ikke bygget på samme måde og får lov til at stå. Materialerne skal bortskaffes og genbruges i videst mulige omfang.

– Det er både Kingos og bygherrernes ønske, at der skal genbruges så meget som muligt, men vi er udfordrede af, at bygningerne er forurenede med PCB, så direkte genbrug af døre, gulve og køkkener er ikke en mulighed. Der er en del beton, som er rent. Det genbruger vi i Danmark. Den forurenede beton sender vi til Holland, hvor de renser det fuldstændigt for PCB og genbruger det. Så samlet opnår vi en rigtig god genanvendelsesprocent, siger Jørn Bak, divisionchef i Kingo Karlsen, til sn.dk.

Det anslås, at nedrivningen af de 5 PCB-ramte højhuse kan holdes på et budget på godt 200 millioner kr, hvorimod den billigste renovering, der vil sikre sunde boliger i de 5 højhuse, beløber sig til omkring 780 millioner kr.

De 4 boligselskaber i Brøndby Strand Parkerne har igennem længere tid forsøgt at finde en løsning til at fjerne miljøgiften PCB fra 5 af de højhuse i Brøndby Strand.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder