Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S). Foto: Anni Norddahl

Nu starter forhandlinger om kontroversielt forslag – vil have hurtigt indgreb

Tirsdag morgen præsenterede S-regeringen et opsigtsvækkende forslag, der skal sikre lejerne i private udlejningsboliger mod, hvad regeringen betegner som ’urimeligt høje huslejestigninger’. Konkret foreslår regeringen, at der indføres et midlertidigt loft på huslejestigninger som følge af nettoprisindekset, NPI. Loftet skal vare i 2 år og begrænse huslejestigningerne til 4 procent årligt.

Det nye forslag er straks blevet skudt ned af blandt andet Ejendomdanmark, Danske Udlejere og Dansk Industri (DI) – og der findes næppe aktører på tværs af ejendomsbranchen, der har noget positivt at sige om regeringens – ifølge branchen – urimelige og kontroversielle forslag.

Læs mere i DI: Huslejeindgreb er gift for nye investeringer

Læs også Ejendomsbranchen afviser S-forslag om loft på huslejestigning

Går efter hurtigt indgreb
Mange private udlejningsboliger reguleres af nettoprisindekset. Her viser de seneste opgørelser fra Danmarks Statistik, at nettoprisindekset er steget med 8,8 procent fra juli sidste år til juli i år. Det betyder, at mange lejere kan se frem til markante huslejeforhøjelser, når udlejerne næste gang regulerer den månedlige leje.

– For mange lejere ser huslejestigningerne ud til at blive uoverkommeligt store, og vi mener derfor, der skal gribes ind hurtigst muligt for at få sat et loft over stigningerne. Især fordi de kommende huslejestigninger slet ikke stemmer overens med udlejernes faktiske udgifter. For regeringen handler det om at skabe tryghed for landets lejere, siger indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S).

Vil også have permanent løsning for huslejereguleringer
Ministeren har i dag, torsdag, kl. 11 indkaldt forligspartierne til forhandlinger om regeringens nye forslag. Målet er at få lavet et hurtigt indgreb, som løser problemet for lejerne.

– Op mod 160.000 lejere står til at blive ramt af meget store huslejestigninger, og da mange udlejere regulerer lejen omkring årsskiftet, haster det med et indgreb. Jeg håber derfor, at forligspartierne forstår alvoren for lejerne og er klar til at lave en aftale, siger Christian Rabjerg Madsen.

Udover forslaget om at indføre et midlertidigt loft over huslejestigninger har dagens forhandlinger fokus på ’en mere permanent løsning for huslejereguleringer’.

Læs også – Høj inflation er et samfundsproblem og skal løses på samfundsplan

Læs også Huslejestigning overgår lønstigning – fair eller forkasteligt?

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder