Christian Rabjerg Madsen. Foto: Presse

Christian Rabjerg Madsen bliver ny boligminister

Justitsminister Nick Hækkerup oplyste søndag aften, at han stopper som justitsminister, træder ud af Folketinget og stopper helt i politik for den 1. juni at tiltræde som direktør for Bryggeriforeningen.

Det betyder, at udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye senere i dag, mandag, udnævnes til justitsminister, mens indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek udnævnes til udlændinge- og integrationsminister, og folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen udnævnes til indenrigs- og boligminister. Alle politikere er fra Socialdemokratiet.

Kaare Dybvad Bek har været indenrigs- og boligminister siden januar 2021 efter at have været boligminister siden juni 2019.

Læs mere i Kaare Dybvad bliver indenrigs- og boligminister: Jeg er stolt

Læs også Danmark får igen en boligminister

Ny indenrigs- og boligminister
Inden 36-årige Christian Rabjerg Madsen blev valgt til Folketinget, var han kampagnechef for Socialdemokraternes næstformand Nicolai Wammen. Han stillede ved folketingsvalget i 2011 op, men blev ikke valgt ind. Han fik 3.722 personlige stemmer. Ved folketingsvalget 2015 blev han valgt for Sydjyllands Storkreds med 5.201 personlige stemmer. Efter ministerrokaden i S-regeringen i februar i år blev Christian Rabjerg Madsen udpeget som politisk ordfører for Socialdemokratiet. Indtil da havde han været finansordfører.

Christian Rabjerg Madsen, der er født i Silkeborg, er søn af eksportchef Per Vestergaard Madsen og hospicechef Ragnhild Rabjerg Madsen og er gift med Anne Brink Pedersen. Christian Rabjerg Madsen er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet.

Nye ministre præsenteres til formiddag
Statsminister Mette Frederiksen præsenterer de nye ministre for Hendes Majestæt Dronningen kl. 10.00.

Læs også Byggesocietetet: Vi har længe savnet et boligministerium

Læs også Brancheforeningen rækker hånden ud mod ny boligminister

Læs alle navnenyheder her

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder