Adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn. Foto: By & Havn

By & Havn tager stort salgsprospekt med på Mipim

By & Havn er taget til Mipim-messen i Cannes med et stort salgsprospekt under armen. Det er Enghave Brygge, der ligger mellem Havneholmen i nord og Teglholmen i syd, som nu skal udvikles til et sammenhængende, metrobetjent bolig- og erhvervsområde.

By & Havn vil bruge Mipim til at gå i dialog med interesserede købere af området, som er på 98.500 etagemeter, og det københavnske udviklingsselskab forventer at finde en enkelt køber til hele området, som i fremtiden vil bestå af både erhverv og boliger. Når Enghave Brygge står færdigopført, vil området blandt andet indeholde 29 procent almene boliger.

– Vi mærker allerede stor interesse for Enghave Brygge og forventer derfor, at vi vil få mange interesserede købere til området. Det er et område, som er eftertragtet både på grund af dets beliggenhed tæt på vandet og metro, men også fordi det er en af de sidste boligbyggeretter i området, som i forvejen er meget populært, siger adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn, i en meddelelse.

Artiklen fortsætter under illustrationen

Enghave Brygge ligger mellem Havneholmen i nord og Teglholmen i syd. Illustration: Juul Frost Arkitekter

Tidsplan
By & Havn har besluttet, at processen foregår som åben dialog med interessetilkendegivelse. Nu starter en indledende dialog med interesserede købere frem mod sommer. Selve processen, hvor interesserede kan afgive købstilbud på området, gennemføres i slutningen af året, hvorefter der i starten af 2023 træffes beslutning om valg af køber til udviklingen af hele området.

Udviklingsselskabet By & Havn I/S er ejet 95 procent af Københavns Kommune og 5 procent af staten. Selskabets formål er på et forretningsmæssigt grundlag at udvikle arealerne i Ørestad, Nordhavn og Københavns Havn samt forestå havnedrift i Københavns Havn. By & Havn blev stiftet med regnskabsmæssig virkning per 1. januar 2007.

Læs også By & Havn sigter mod milliardoverskud og når ’milepæl’

 

Fakta: Enghave Brygge

– Lokalplan vedtages medio 2022

– Metrostation forventes at åbne primo 2024

– Salgsform forventes at være en åben proces med interessetilkendegivelser

– To faser. Åben dialog frem mod sommer 2022. Budrunde i 4. kvartal

– Erhverv, bolig samt almene boliger forventes solgt samlet ink. rest. byggemodning

– Masterplanen er udviklet af Juul Frost Arkitekter

 

Illustration: By & Havn

Læs alle Mipim-artikler her

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder