Skole i flygtningelejr. Foto: 5skoler.

Ejendomstalent samler 284.000 kr. ind til skoler i flygtningelejre

I flygtningelejre er det svært at få en ordentlig skolegang etableret for de mange børn, der er flygtet sammen med deres forældre.

Foreningen 5 Skoler blev stiftet i februar 2019 med det formål at etablere og udvikle skoler for børn i flygtningelejre, og i dag er der etableret 10 skoler. Det er to ildsjæle, der står bag Zarah Kirketerp-Møller og Maren Elise Skjerlie Gilling, og flere selskaber også med relation til ejendomsbranchen støtter dem.

Ildsjæl bag indsamling i ejendomsbranchen
Nu er der yderligere 284.00 kr. på vej til Foreningen 5 Skoler. Juridisk chef i Cobblestone, Ali Simiab, faldt i hvert fald over et opslag på Linkedin fra 5 Skoler, og det fangede ham så meget, at han valgte at starte en særlig indsamling til foreningen i ejendomsbranchen.

– Da jeg en søndag eftermiddag så Zarahs opslag om 5 Skoler på Linkedin, skrev jeg til hende og spurgte, om vi kunne tale sammen. Samme aften havde vi første snak, og to dage senere vores første møde. Min tese var, at ejendomsbranchens førende aktører gerne vil samles om et godt formål. Min rolle skulle blot være at facilitere processen og gøre det enkelt for bidragsyderne at deltage.

17 aktører i ejendomsbranchen er med
Det førte hurtigt til en plan og en video, der er henvendt specielt til ejendomsbranchen. Den blev optaget, da Zarah Kirketerp-Møller og Maren Elise Skjerlie Gilling var i Libanon i efteråret.

– 5 Skoler er drevet af to fænomenale mennesker, som brænder for det, og som skaber resultater. De får pengene til at række langt. Jeg synes, at det er ret vildt, at, de for 75.000 kr. får bygget en skole og drevet skolen i et år. Det skyldes blandt andet, at de har formået at skabe et setup, hvor deres samarbejdspartnere hjælper dem økonomisk og via pro bono rådgivning – det dækker hele driften. Ethvert indsamlet beløb går derfor ubeskåret til formålet.

17 aktører i ejendomsbranchen er med i Ejendomsindsamlingen 2021.

– I ejendomsbranchen findes mange ildsjæle med hjertet på rette sted, som ønsker at gøre en positiv forskel, og vi er lykkedes med at samle gode kræfter på tværs af branchen inden for både ejendomsinvestorer, udviklere, advokater, mæglere, ejendomsforvaltere, asset managers og corporate finance-huse, siger Ali Simiab.

Ali Simiab. Foto: Cobblestone

Det er foreløbig blevet så positivt modtaget, at der er indsamlet 284.000 kr. til skolerne, og samtidig er der skabt et samlingspunkt i ejendomsbranchen.

– Bidragsyderne har finansieret opførelsen og driften af næsten fire skoler i et år. Det er Zarah, Maren og jeg meget taknemmelige for, og vi arbejder faktisk p.t. på et koncept, hvor vi kan takke bidragsyderne personligt. Vi vil gerne invitere både beslutningstagere og medarbejdere. Særligt blandt unge ejendomsfolk fornemmer jeg nemlig interesse for og opbakning til projektet.

Håber på endnu større opbakning i 2022
Ali Simiab håber, at flere vil være med næste år.

– Responsen har været fantastisk. Der er også virksomheder, der har meldt positivt tilbage, selvom de af forskellige årsager ikke har haft mulighed for at deltage i år. Det giver grobund for optimisme, siger Ali Simiab.

Han er blandt de indstillede til Estate Medias Ung i Ejendom Talentlisten 2021, og derfor kæmper Ali Simiab på lige fod med andre kandidater om at komme med på årets talentliste, som offentliggøres i Estate Magasin nr. 6, som udkommer 6. december, og her på estatemedia.dk.

Læs talentportrættet ’Ali Simiab: Man kan nå langt med en musikalsk tilgang’

Læs alle navnenyheder her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder